Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Urtestekte scampi i salatblad

Urtestekte scampi i salatblad

4.5 i snitt
Urtestekte scampi i salatblad
Hva med en skikkelig spennende vri på fredagstacoen? Denne deilige retten er en morsom måte å spise middag på for store og små.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 pk
Ferdigkokte scampi
1 klype
Salt og pepper
3 ss
Bladpersille (finhakket)
1 fedd
Hvitløk
2 ss
Olje til steking
0.5 stk
Sitron
50 gr
Peanøtter
2 stk
Hjertesalat

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Finhakk persille og hvitløk. Rull scampi i blandingen, og krydre med salt og pepper. Varm opp en panne på middels høy varme med litt nøytral olje. Stek scampiene i noen minutter på hver side. Finriv skall av en halv sitron og ha over scampiene til slutt.

  2. Trinn 2

    Lag dressing: Finhakk hvitløk og bland sammen med sriracha, soya og yoghurt / rømme. Smak til med salt og pepper.

  3. Trinn 3

    Hakk peanøtter. Vask og tørk salatbladene. Legg et par teskjeer dressing på hvert salatblad og topp med 2–3 scampi og hakkede peanøtter. Skvis evt. litt sitronsaft over ved servering.