Tiramisukake | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Tiramisukake

Tiramisukake

3.7 i snitt
Tiramisukake
Italias nasjonaldessert blir enda bedre om du lager den en dag i forveien.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Eggehviter
0.5 dl
Sterk kaffe (evt. marsala eller portvin)
2.5 stk
Plater gelatin
500 gr
Kremost (Philadelphia eller Mascarpone)
2 ss
Sitronsaft
1.5 dl
Sukker
2.5 dl
Hvetemel
1 ts
Bakepulver

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sukkerbrød: Forvarm stekeovnen til 170 °C. Mål opp 3 egg i desilitermålet. Mål opp like mye sukker og hvetemel som eggene i dl. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt inn hvetemelet i eggedosisen sammen med bakepulveret. Bland forsiktig sammen med en slikkepott og ha røren i en smurt og melstrødd springform på 24 cm i diameter. Stek sukkerbrødet ca. 30 minutter til det er gyllent og gjennomstekt. La sukkerbrødet stå et par minutter i formen før det hvelves over på rist. Avkjøl under et kjøkkenhåndkle mens du lager ferskostkremen.

  2. Trinn 2

    Ferskostkrem: Pisk eggeplommer med sukker til eggedosis. Legg gelatin i kaldt vann i 5 minutter. Press ut vannet og rør ut i varm marsala, portvin eller kaffe. Bland det godt inn i eggedosisen. Visp inn romtemperert kremost til en klumpfri røre og smak til med sitronsaft. Vend tilslutt inn stivpiskede eggehviter med en slikkepott.

  3. Trinn 3

    Del sukkerbrødet i tre lag og legg bunnen tilbake i formen. Dynk med 1/3 av kaffen (evt. kaffe blandet med cognac og marsala eller portvin). Ha rikelig på – Tiramisu kan nesten ikke bli bløt eller saftig nok! Legg på et lag med ferskostkrem og sikt over et lag med kakao. Gjenta to ganger til med sukkerbrød, kaffe, krem og kakao. Sett kaken kaldt, gjerne natten over, til den stivner litt. Fjern springformen og dryss med kakao.