Hopp til innhold

Tiramisù med Philadelphiaost

5.0 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
43 planlagt
Tiramisù med Philadelphiaost

Denne italienske dessertklassikeren lages vanligvis med mascarpone. Her har jeg laget en vri med Philadelphiaost som gir en friskere og mildere smak.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Eggedosis

2 stk
Egg
75 gr
Sukker
1 ts
Vaniljesukker
75 gr
Hvetemel

Kaffe og likør

1 dl
Sterk kaffe (eventuelt espressokaffe)
4 cl
Kaffelikør

Krem

3 stk
Eggeplommer
100 gr
Sukker
500 gr
Philadelphia ost
3 stk
Gelatinplater
4 ss
Kakao
1 dl
Kremfløte

Slik gjør du

Trinn 1

Mise en place. Sett ovnen på 170°C.

Trinn 2

Pisk egg og sukker i 5-7 minutter til luftig eggedosis. Sikt i hvetemel og vaniljesukker og vend det forsiktig inn i eggedosisen.

Trinn 3

Ha røren i en smurt form og stek i 20 minutter. Ta kaken ut og avkjøl den helt. Del bunnen i to på langs og legg den ene bunnen i formen. Dynk den med kaffe og likør.

Trinn 4

Bløt gelatinplatene i kaldt vann. Pisk eggeplommer og sukker til sukkeret er oppløst. Smelt gelatinen i ca 2 ss varmt vann.

Trinn 5

Pisk inn ost og tilsett gelatinen. Vend til slutt inn vispet krem. Hell halvparten av kremen på toppen av kakebunnen. Legg på en ny bunn, dynk med kaffe og topp med resten av kremen.

Trinn 6

Sett kaken kaldt i et døgn. Sikt over kakao rett før servering. Hvis du ønsker å lage kaken i porsjonsglass kan du stanse ut kakebunnen i passende sirkler.