Tilslørte bondepiker
Her får du en ny vri på en norsk dessertklassiker. Vaniljestang, Philadelphia-ost og sitron gir en ekstra god bondepikekrem.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Bondepikekrem: Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Visp fløten med melis og vaniljefrø til luftig krem. Visp inn romtemperert ost til alt er smidig. Bland inn raspet skall av vasket sitron.
-
Trinn 2
Mise en place kavring.
-
Trinn 3
Knus kavringen og ha smulene i en kjele med sukker, smør og kanel. Rør blandingen på middels varme til sukkeret karamelliserer seg rundt kavringen. Avkjøl på bakepapir.
-
Trinn 4
Eplemarmelade: Skrell og ta ut kjernen på eplene, del dem i båter. Kok opp eplejuice og kanel og trekk eplene under lokk til eplene er møre. Tilsett sukker og sil av overflødig væske.
-
Trinn 5
Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Eplemarmelade, krem og strø kan lages på forhånd og oppbevares kjølig. Men monter desserten rett før servering, da holder kjeksstrøet seg sprøtt.
-
Trinn 6
Legg eplemarmelade, krem og strø lagvis i glass og server.
-
Trinn 7
Visp eplene hardt til marmeladekonsistens og rør inn smør til marmeladen er ca. 40°C.