Taco med rester av julemat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Taco med rester av julemat

Taco med rester av julemat

3.0 i snitt
Taco med rester av julemat
Har du kalkun, ribbe eller pinnekjøtt til overs fra julen? Tryll frem en herlig tacomiddag av de deilige restene!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Rester av ribbe, kalkun eller pinnekjøtt
6 stk
Lefser
1 stk
Rød paprika
2 dl
Mais
1 ts
Eddik
1 klype
Salt
2 dl
Rømme
4 ss
Sweet & Sour

Syltet rødkål

0.25 stk
Rødkål
3 dl
Vann
4 ss
Sukker
0.5 dl
Eddik
1 ts
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Lag syltet rødkål: Snitt rødkål. Kok opp vann, sukker, eddik og salt. Når sukkeret er løst opp trekkes gryten av platen. Vend rødkålen i syltelaken. La ligge i 5 minutter og sil av vannet.

  2. Trinn 2

    Velg om du vil bruke kalkun, pinnekjøtt eller ribbe, og tilbered som beskrevet under. Kalkun: Skjær kalkun i strimler og stek i pannen i litt nøytral olje. Pinnekjøtt: Strimle pinnekjøttet og stek det ganske sprøtt i pannen med litt nøytral olje. Ribbe: Skjær ribben i tynne skiver, og pensle med sweet chili sauce. Stek skivene gylne i pannen.

  3. Trinn 3

    Finhakk paprika og bland med mais og eddik. Smak til med salt.

  4. Trinn 4

    Bland sweet chili sauce og rømme.

  5. Trinn 5

    Stikk ut sirkler med en rund form om du bruker lefser. Varm lomper eller lefser i en tørr panne. Legg syltet rødkål på lompene og så litt chilirømme. Topp med restekjøtt og blandingen av paprika og mais.