Statholdergaardens ostekake

Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Sett ovnen på 170 grader. Kjør kjeks i foodprosessor sammen med smeltet, usaltet smør og brunt sukker. Legg bakepapir i bunnen av en springform.
Trinn 2
Dekk bunnen med Kornmomassen. Stek i på 170 grader i 15 minutter. Avkjøl.
Trinn 3
Lag ostekrem. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha kremosten i foodprosessor sammen med vaniljefrø, rømme, sukker og egg. Kjør til en slett masse. Hell ostekremen over Kornmomassen, og stek i ovnen ved 125 grader – over og undervarme – i 45 minutter. Avkjøl kaken natten over, og ta den ut av springformen.
Trinn 4
Lag vaniljelokk. Stivpisk creme fraiche, melis og frøene fra en vaniljestang. Smak til med sitronsaft. Smør kremen på ostekaken.
Trinn 5
Bland friske bær og sukker, og rør alt sammen til syltetøy. Server sammen med kaken.