Hopp til innhold

Statholdergaardens ostekake

3.8 i snitt
Tidsbruk 70 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
14 ingredienser
112 planlagt
Statholdergaardens ostekake
En mild og god ostekake med philadelphia og rømme blir enda bedre av en smaksrik saus. Her er en enkel oppskrift fra Statholdergaarden.

Antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

Havrebunn

225 gr
Kornmo kjeks
100 gr
Smør
100 gr
Brunt sukker

Ostekrem

2 stk
Vaniljestang
3 dl
Seterrømme
3 stk
Egg
3 dl
Sukker
400 gr
Kremost

Vaniljelokk

2.5 dl
Cremé Fraîche
2 ss
Melis
2 ts
Sitron

Bærsaus

200 gr
Skogsbær
0.5 dl
Sukker
0.5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Slik gjør du

Trinn 1

(OBS: Kaken skal avkjøles natten over) Finn frem alt du trenger til å lage havrebunnen. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Kornmokjeks, brunt sukker og smør.

Trinn 2

Bærsaus: Kok opp bær med vann og sukker. Kjør til puré med stavmikser. Sil gjennom sikt og avkjøl sausen.

Trinn 3

Mise en place vaniljelokk. Créme Fraîche, vaniljestang, melis og sitron.

Trinn 4

Mise en place ostekrem. Vaniljestang, rømme, sukker og egg.

Trinn 5

Mise en place bærsaus. Sukker og vann

Trinn 6

Sett stekeovnen på 170 °C. Kjør kjeks i food processor, tilsett brunt sukker og smeltet smør og kjør det til en jevn masse .

Trinn 7

Fôr bunnen av en springform med bakepapir. Dekk bunnen med Kornmo-massen. Stek kaken i ovn 15 minutter. Avkjøl. Senk temperaturen ned til 120° C.

Trinn 8

Ostekrem: Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut vaniljefrøene. Ha frøene med osten i foodprosessor sammen med rømme, sukker og egg. Kjør til en jevn masse.

Trinn 9

Hell massen i springformen og stek den i ovn i 35 minutter ved 120° C. Avkjøl kaken natten over og ta den ut av formen.

Trinn 10

Vaniljelokk: Stivpisk creme fraiche sammen med melis og frøene fra en vaniljestang. Smak til med sitronsaft. Smør kremen på ostekaken.