Sopaipillas – spansk dessert
Det finnes kun én måte å avslutte en bedre tex-mex-middag, og det er med et par sopaipillas. Serveres ofte med honning.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Ha mel, sukker, bakepulver og salt i en kjøkkenmaskin med deigkrok. Bland sammen de tørre ingrediensene. Kjør maskinen på̊ middels hastighet og tilsett olje. Etter ca. 30 sekunder, tilsett det varme vannet. Kjør deigen i et par minutter til deigen er glatt.
Ha deigen på̊ en melet arbeidsbenk og kna den i et par minutter (deigen skal ikke være klissete).
Del deigen i to og legg dem i hver sin plastpose.
-
Trinn 2
Ha oljen i en tykkbunnet gryte med en dybde på ca. 3 cm. Varm oljen til 175 ̊C. Sjekk om oljen er varm nok ved å trykke en tresleiv i oljen. Det bruser rundt sleiven når den er klar.
Kjevl ut en av deigene til en tykkelse på ca. 3 cm. Vanligvis er Sopaipillas 10×10 cm, men de kan lages mindre, – også̊ runde og rektangulære. Her lager vi de litt mindre firkanter – ca. 5×5 cm. Legg et kjøkkenhåndkle over deigen for å holde den fuktig. Gjør det samme med den andre deighalvdelen.
-
Trinn 3
Ha 4-5 deig-firkanter om gangen i den varme oljen. De bør boble opp i løpet av få sekunder. Øs den varme oljen over Sopaipillaene. Dette vil hjelpe dem til å blåse opp som små̊ puter.
Stek til sopaipillaene er gylne. Legg dem på kjøkkenpapir for å renne av. Gjenta prosessen med resten av deig-emnene, og så gjenta hele prosessen med den andre deigballen. Dryss melis over de ferdige sopaipillas og server dem med honning til.