Hopp til innhold

Sopaipillas – spansk dessert

4.0 i snitt
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
7 ingredienser
1 planlagt
Sopaipillas – spansk dessert

Det finnes kun én måte å avslutte en bedre tex-mex-middag, og det er med et par sopaipillas. Serveres ofte med honning.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

270 gr
Hvetemel
1.5 ts
Sukker
1.5 ts
Bakepulver
0.5 ts
Salt
1 ss
Solsikkeolje
2.5 dl
Varmt vann
0.5 l
Solsikke- eller frityrolje

Slik gjør du

Trinn 1

Ha mel, sukker, bakepulver og salt i en kjøkkenmaskin med deigkrok. Bland sammen de tørre ingrediensene. Kjør maskinen på̊ middels hastighet og tilsett olje. Etter ca. 30 sekunder, tilsett det varme vannet. Kjør deigen i et par minutter til deigen er glatt.

Ha deigen på̊ en melet arbeidsbenk og kna den i et par minutter (deigen skal ikke være klissete).

Del deigen i to og legg dem i hver sin plastpose.

Trinn 2

Ha oljen i en tykkbunnet gryte med en dybde på ca. 3 cm. Varm oljen til 175 ̊C. Sjekk om oljen er varm nok ved å trykke en tresleiv i oljen. Det bruser rundt sleiven når den er klar.

Kjevl ut en av deigene til en tykkelse på ca. 3 cm. Vanligvis er Sopaipillas 10×10 cm, men de kan lages mindre, – også̊ runde og rektangulære. Her lager vi de litt mindre firkanter – ca. 5×5 cm. Legg et kjøkkenhåndkle over deigen for å holde den fuktig. Gjør det samme med den andre deighalvdelen.

Trinn 3

Ha 4-5 deig-firkanter om gangen i den varme oljen. De bør boble opp i løpet av få sekunder. Øs den varme oljen over Sopaipillaene. Dette vil hjelpe dem til å blåse opp som små̊ puter.

Stek til sopaipillaene er gylne. Legg dem på kjøkkenpapir for å renne av. Gjenta prosessen med resten av deig-emnene, og så gjenta hele prosessen med den andre deigballen. Dryss melis over de ferdige sopaipillas og server dem med honning til.