Sjokoladekake i langpanne

Dette er en saftig sjokoladekake som er enkel å lage. Glasuren er helt fantastisk, du blir faktisk litt avhengig. Jeg er vant med romessens i glasuren, yes, tilbake til 80-tallet her.
Antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Skru ovnen på 200 grader. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Det tar ca. 5 minutter på høy hastighet.
Trinn 2
Smelt smøret og trekk kjelen til side. Rør inn hakket sjokolade til den smelter. Rør inn melk og sett til side.
Trinn 3
Bland mel, kakaopulver, bakepulver og vaniljesukker sammen. Ha melblandingen og sjokoladeblandingen vekselsvis i eggedosisen. Rør alt godt sammen.
Trinn 4
Kle en langpanne med bakepapir og hell i røren.
Trinn 5
Stek kaken midt i ovnen i 25 minutter. Lag glasuren mens kaken steker. Den skal nemlig helles over mens kaken er varm.
Trinn 6
Smelt smøret i en kjele. Skru temperaturen litt ned og tilsett kokt kaffe, bakekakao, vaniljesukker, melis og romessens.
Trinn 7
Visp alt godt sammen med en ballongvisp. Sørg for at du visper bort eventuelle melisklumper. Ikke la glasuren koke, men la den stå på medium varme.
Trinn 8
Ta kaken ut av ovnen og hell glasuren over. Smør glasuren ut i alle hjørner.