Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Sitron-og dillkremet laks

Sitron-og dillkremet laks

5.0 i snitt
Sitron-og dillkremet laks
Laks er elsket av små og store. Denne milde, kremede laksemiddagen blir kanskje hele familiens nye favoritt?

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Laksefilet
1 bunt
Fersk dill
1 stk
Sitron
1 klype
Salt og pepper
3 dl
Fløte
6 stk
Poteter
300 gr
Aspargesbønner, fryste

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 200 grader varmluft. Legg laksestykkene i en ildfast form. Hakk dill og skjær sitron i skiver. Bland den hakkede dillen med fløte. Kok opp og krydre med salt og pepper. Hell sausen over laksen og legg sitronskiver på, og rundt den. Sett formen midt i ovnen i 15 minutter.

     

  2. Trinn 2

    Del poteter i biter (med eller uten skall). Kok dem i lettsaltet vann mens laksen står i ovnen. Når potetene er møre, heller du av vannet. I en annen kjele koker du aspargesbønner til de er møre (3–4 minutter).

  3. Trinn 3

    Server lakseformen med poteter og aspargesbønner.