Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lam og fårekjøtt Pinnekjøtt Pinnekjøttfrikasse med erter og eple

Pinnekjøttfrikasse med erter og eple

3.0 i snitt
Pinnekjøttfrikasse med erter og eple
Pinnekjøtt til overs etter årets julemiddag? Tryll frem mesterkokk Bent Stiansens pinnekjøttfrikasse med erter og eple – og nyt!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Dampet pinnekjøtt
3 dl
Frosne erter
200 gr
Gulrøtter
1 stk
Eple
1 dl
Vann
1 klype
Salt, etter behov

Hvit saus:

2 ss
Smør
2 ss
Hvetemel
1 dl
Pinnekjøttkraft, uten fett
2 dl
Melk
2 dl
Fløte
1 ss
Sitronsaft
1 ts
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Oppskrift på klassisk pinnekjøtt:

    https://www.rema.no/oppskrifter/lam-og-farekjott/pinnekjott/pinnekjott-med-kalrabistappe/

     

    Start med å lage en hvit saus. Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. Fres i 1 minutt. Spe med varm pinnekjøttkraft, melk og fløte og rør godt til en jevn, fin og fyldig saus. Smak til med kvernet pepper og sitronsaft.

  2. Trinn 2

    Skrell gulrøtter og skjær i skiver. Skjær epler i terninger. Del opp pinnekjøttet i biter. Ha frosne erter, gulrøtter, epler og pinnekjøtt i en kjele. Damp under lokk med 1 dl vann i 5 minutter.

  3. Trinn 3

    Tilsett den hvite sausen og bland godt. Smak evt. til med mer salt. Pinnekjøtt og pinnekjøttkraft har mye salt i seg, så gå forsiktig frem. Server retten med kokte melne mandelpoteter til.

Serveringstips:

Kokte melne mandelpoteter