Pinnekjøttfrikasse med erter og eple
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Oppskrift på klassisk pinnekjøtt:
https://www.rema.no/oppskrifter/lam-og-farekjott/pinnekjott/pinnekjott-med-kalrabistappe/
Start med å lage en hvit saus. Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. Fres i 1 minutt. Spe med varm pinnekjøttkraft, melk og fløte og rør godt til en jevn, fin og fyldig saus. Smak til med kvernet pepper og sitronsaft.
-
Trinn 2
Skrell gulrøtter og skjær i skiver. Skjær epler i terninger. Del opp pinnekjøttet i biter. Ha frosne erter, gulrøtter, epler og pinnekjøtt i en kjele. Damp under lokk med 1 dl vann i 5 minutter.
-
Trinn 3
Tilsett den hvite sausen og bland godt. Smak evt. til med mer salt. Pinnekjøtt og pinnekjøttkraft har mye salt i seg, så gå forsiktig frem. Server retten med kokte melne mandelpoteter til.
Serveringstips:
Kokte melne mandelpoteter