Pinnekjøttfrikasse med erter og eple | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Pinnekjøttfrikasse med erter og eple

Pinnekjøttfrikasse med erter og eple

Ingen vurderinger
Pinnekjøttfrikasse med erter og eple
Pinnekjøtt til overs etter årets julemiddag? Tryll frem mesterkokk Bent Stiansens pinnekjøttfrikasse med erter og eple – og nyt!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Dampet pinnekjøtt
3 dl
Frosne erter
200 gr
Gulrøtter
1 stk
Eple
1 dl
Vann
1 klype
Salt, etter behov

Hvit saus:

2 ss
Smør
2 ss
Hvetemel
1 dl
Pinnekjøttkraft, uten fett
2 dl
Melk
2 dl
Fløte
1 ss
Sitronsaft
1 ts
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Oppskrift på klassisk pinnekjøtt:

    https://www.rema.no/oppskrifter/lam-og-farekjott/pinnekjott/pinnekjott-med-kalrabistappe/

     

    Start med å lage en hvit saus. Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. Fres i 1 minutt. Spe med varm pinnekjøttkraft, melk og fløte og rør godt til en jevn, fin og fyldig saus. Smak til med kvernet pepper og sitronsaft.

  2. Trinn 2

    Skrell gulrøtter og skjær i skiver. Skjær epler i terninger. Del opp pinnekjøttet i biter. Ha frosne erter, gulrøtter, epler og pinnekjøtt i en kjele. Damp under lokk med 1 dl vann i 5 minutter.

  3. Trinn 3

    Tilsett den hvite sausen og bland godt. Smak evt. til med mer salt. Pinnekjøtt og pinnekjøttkraft har mye salt i seg, så gå forsiktig frem. Server retten med kokte melne mandelpoteter til.

Serveringstips:

Kokte melne mandelpoteter