Medisterkaker med tørkede frukter og rødkålsalat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Medisterkaker med tørkede frukter og rødkålsalat

Medisterkaker med tørkede frukter og rødkålsalat

Ingen vurderinger
Medisterkaker med tørkede frukter og rødkålsalat
Fyll de tradisjonelle medisterkakene med nøtter og tørket frukt, og ta smaken til nye høyder! Kanskje blir dette julens nye mattradisjon?

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Løk
1 ss
Smør
1 skive
Loff uten skorpe
1 dl
Melk
1 stk
Egg
1.5 ts
Salt
1 ts
Kvernet sort pepper
400 gr
Svinekjøttdeig
1 dl
Hasselnøtter
1 dl
Dadler, tranebær, aprikoser eller rosiner
1 dl
Solsikkeolje

Råkostsalat

250 gr
Rødkål
1 stk
Eple
1 stk
Appelsin, saften
3 ss
Olivenolje
0.5 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
1 ts
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Start med å hakke løken og fres i smør i tre minutter. Avkjøl. Del loffskiven i terninger og hell på melken. La loffen suge til seg melken. Tilsett egg, salt og pepper. Kjør dette til en
    jevn masse med stavmikser.

  2. Trinn 2

    Grovhakk hasselnøtter og tørkede frukter. Ha loff-, melk- og eggemassen i en blandebolle med kjøttdeigen og stekt løk og bland godt. Når alt er godt blandet, tilsettes hasselnøtter og tørkede frukter.

  3. Trinn 3

    Varm en stekepanne og tilsett solsikkeolje. Forme medisterkaker med en spiseskje og stek kakene tre til fire minutter på hver side.

  4. Trinn 4

    Lag rødkålsalat: Finsnitt kålen og skjær eplet i skiver. Ha kål og eple i en bolle med saften av en appelsin. Tilsett olivenolje og smak til med salt, kvernet sort pepper og sukker. La salaten marinere i 15 minutter før servering.