Lun rosenkålsalat med valnøtter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lun rosenkålsalat med valnøtter

Lun rosenkålsalat med valnøtter

Ingen vurderinger
Lun rosenkålsalat med valnøtter
Mesterkokk Bent Stiansen mener rosenkålen er i ferd med å få en renessanse. Prøv denne deilige, lune rosenkålsalaten med druer og valnøtter – og du vil skjønne hva mesterkokken mener.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 kg
Rosenkål
2 l
Vann, til koking av rosenkål
1 klype
Salt
200 gr
Druer, uten stein
150 gr
Valnøttkjerner REMA 1000
2 ss
Olivenolje

Fløtedressing

2 dl
Kremfløte
2 ss
Sitronsaft
1 ss
Sukker
0.5 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
2 ss
Olivenolje

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Rens rosenkålene for de ytterste bladene. Store rosenkål deles i to. Kok opp lettsaltet vann og kok rosenkålen i 10 minutter. Sil av vannet og avkjøl rosenkålen i kaldt vann. Sil av vannet.

  2. Trinn 2

    Del druer i to og hakk valnøttkjernene. Bland kål, druer, valnøttkjerner og olivenolje.

  3. Trinn 3

    Lag fløtedressing: Bland alle ingrediensene til en fyldig og kremet dressing. Server til rosenkålsalaten.

Serveringstips:

Stek 200 g baconterninger i 2 ss solsikkeolje til de er lysebrune. Krydre med 2 ts grovkvernet sort pepper. Dryss bacon på rosenkålsalaten.