Lun rosenkålsalat med valnøtter
Mesterkokk Bent Stiansen mener rosenkålen er i ferd med å få en renessanse. Prøv denne deilige, lune rosenkålsalaten med druer og valnøtter – og du vil skjønne hva mesterkokken mener.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Rens rosenkålene for de ytterste bladene. Store rosenkål deles i to. Kok opp lettsaltet vann og kok rosenkålen i 10 minutter. Sil av vannet og avkjøl rosenkålen i kaldt vann. Sil av vannet.
-
Trinn 2
Del druer i to og hakk valnøttkjernene. Bland kål, druer, valnøttkjerner og olivenolje.
-
Trinn 3
Lag fløtedressing: Bland alle ingrediensene til en fyldig og kremet dressing. Server til rosenkålsalaten.
Serveringstips:
Stek 200 g baconterninger i 2 ss solsikkeolje til de er lysebrune. Krydre med 2 ts grovkvernet sort pepper. Dryss bacon på rosenkålsalaten.