Klementinmarinert kålrabi i salatblad | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Klementinmarinert kålrabi i salatblad

Klementinmarinert kålrabi i salatblad

5.0 i snitt
Klementinmarinert kålrabi i salatblad
Prøv klementinmarinert kålrabi som tilbehør til årets julemiddag, eller bare som en deilig tapasrett til julebordet. Denne kommer du nok til å lage flere ganger.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 kg
Kålrot
2 l
Vann, til koking
1 klype
Salt
2 dl
Klementinjuice
2 ss
Sukker
1 klype
Kvernet sort pepper
0.5 dl
Olivenolje
2 stk
Hjertebladsalat
0.5 dl
Sesam-, gresskar eller solsikkefrø

Ostekrem

200 gr
Kremost
0.25 beger
Lettrømme Tine
1 ts
Chilipulver
2 ts
Sitronsaft

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skrell kålrabien og kutt den i 1-2 cm terninger. Kok den mør i ca. 20 minutter i lettsaltet vann. Hell av vannet og ha på klementinsaft, sukker, kvernet sort pepper og olivenolje. Vend og la kålrabien avkjøles i marinaden.

  2. Trinn 2

    Rist frøene i en stekepanne. Del hjertebladsalaten i store blad og legg på tallerken eller fat. Anrett ostekrem og marinert kålrabi på hjertebladsalat og dryss over rikelig med ristede frø. Server klementinkraften som dressing.

  3. Trinn 3

    Lag ostekrem: Kjør kremost og rømme med stavmikser til en krem og smak til med chilipulver og sitronsaft.