Klementinmarinert kålrabi i salatblad
Prøv klementinmarinert kålrabi som tilbehør til årets julemiddag, eller bare som en deilig tapasrett til julebordet. Denne kommer du nok til å lage flere ganger.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skrell kålrabien og kutt den i 1-2 cm terninger. Kok den mør i ca. 20 minutter i lettsaltet vann. Hell av vannet og ha på klementinsaft, sukker, kvernet sort pepper og olivenolje. Vend og la kålrabien avkjøles i marinaden.
-
Trinn 2
Rist frøene i en stekepanne. Del hjertebladsalaten i store blad og legg på tallerken eller fat. Anrett ostekrem og marinert kålrabi på hjertebladsalat og dryss over rikelig med ristede frø. Server klementinkraften som dressing.
-
Trinn 3
Lag ostekrem: Kjør kremost og rømme med stavmikser til en krem og smak til med chilipulver og sitronsaft.