Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kjapp gratinert pasta

Kjapp gratinert pasta

2.0 i snitt
Kjapp gratinert pasta
Sitter du igjen med rester av kjøttsaus, revet ost eller kanskje et halvt glass med pastasaus? Lag denne digge pastaretten.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Kjøttdeig
2 ts
Olje til steking
250 gr
Spaghetti
0.5 glass
Pastasaus
2 ss
Smør
2 ss
Hvetemel
4 dl
Melk
1 dl
Revet ost
1 klype
Muskatnøtt, revet
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 200 grader varmluft. Kok pasta og sil av vannet. Stek kjøttdeig og hell over pastasausen. La det småkoke mens du lager hvit saus.

  2. Trinn 2

    Smelt smør i en kjele. Pisk inn melet og spe med melken til du har en glatt saus uten klumper. Krydre med muskat, salt og pepper.

  3. Trinn 3

    Bland pasta og kjøttsaus, og ha i en ildfast form. Topp med hvit saus og strø over ost. Sett midt i ovnen i 10 minutter. Server evt. med salat.

Tips:

For å unngå klumper i hvit saus, varm melken før du sper den i melblandingen.