Karamelliserte pærer med iskrem

Server med hjemmelaget nougatiskrem – eller kjøp ferdig karamellis.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Nougatiiskrem: Kok opp sukker og vann og kok i 3 minutter til vannet fordamper og det blir til seig sirup. Ha eggeplommer i en mikser og kjør på høy hastighet. Hell sirupen over eggekremen under kraftig pisking. Pisk i 5 minutter til luftig eggedosis. Smelt nougaten i en bolle i vannbad. Bland smeltet nougat inn i eggedosisen sammen med finrevet appelsinskall. Pisk kremfløten til luftig krem. Ikke la den blir for stiv. Vend kremen inn i nougateggedosisen og tilsett små terninger av nougat eller sjokolade og ha ismassen i en brødform eller annen passende form. Frys isen natten over. Server nougatiskremen til varme, karamelliserte pærer.
Trinn 2
Karamelliserte pærer: Skrell pærene og del dem i 6 båter. Fjern kjernen. Vend pærebåtene i sukker. Varm en teflonpanne med olje og stek pærene over ganske sterk varme. Når de er gylne og karamelliserte tilsettes sitronsaft og vann. Kok opp og la sausen koke litt inn for å tykne. Rør inn kaldt smør og server pærene varme med nougatiskremen.