Havregrøt med eplekompott og mandler | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Havregrøt med eplekompott og mandler

Havregrøt med eplekompott og mandler

Ingen vurderinger
Havregrøt med eplekompott og mandler
En varm skål med grøt er en god start på dagen. For å gjøre grøten litt mer spennende, kan du tilsette mandler og deilig eplekompott.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 dl
Lettkokte havregryn
8 dl
Lettmelk Tine
1 ts
Salt

Eplekompott

6 stk
Epler
1 ts
Ingefær
2 ss
Vann
2 ss
Sukker

Topping

100 gr
Mandler
1 dash
Epleskiver

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok opp havregryn og melk under røring. Senk temperaturen og la putre til grøten har tyknet. Smak til med salt.

  2. Trinn 2

    Lag eplekompott: Skrell eplene og del dem i små biter. Ha dem i en gryte med vann, ingefær og sukker. Kok opp og la småkoke til eplene er myke. Sett til side og avkjøl.

  3. Trinn 3

    Ha grøten i en skål og ha over eple-kompott. Grovhakk mandlene og strø over. Pynt evt. med epleskiver.