Fargerike rundstykker
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Smelt smør og varm det sammen med vann og yoghurt til 37 grader. Smuldre gjæren i væsken og la stå i 15 minutter.
Del i to porsjoner.
I del 1: tilsett rødbetlake.
I del 2: tilsett gurkemeie.
-
Trinn 2
Bland de tørre ingrediensene og del i to deler. Tilsett en del av de tørre ingrediensene i hver av de to fargede væskeblandingene. Elt hver deig med en kjøkkenmaskin eller for hånd. Sett til heving på et lunt sted i 45 minutter til deigen har hevet til det dobbelte.
-
Trinn 3
Trill ut hver fargerike deig i 10 emner. Sett på et bakebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev i 25 minutter. Sett stekeovnen på 180 grader varmluft. Sett bakebrettet midt i ovnen og stek i ca. 15-20 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.
Tips:
Vil du ha sterkere farge på rundstykkene kan du tilsette noen dråper konditorfarge.