Eplekompott, sesamkjeks og kanelkrem
Eksotiske smaker av kanel og sesamfrø bindes sammen av en søtlig eplekompott.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Eplekompott: Skrell eplene og fjern kjernehuset. Del eplene i 2 x 2 cm terninger. Ha dem i en kjele med sukker, eplejuice, kanelstang og splittet vaniljestang med frøene skrapt ut. Kok til eplene så vidt er møre. Sett kompotten kaldt.
-
Trinn 2
Sesamkjeks: Bland egg, melis og hvetemel til en jevn røre. Spray matfett eller pensle med nøytral olje på en silikonplate eller et ark bakepapir. Smør røren tynt utover. Dryss med sesamfrø og stek i ca. 7 minutter ved 180°C varmluft til kjeksene er lysebrune. Avkjøl på rist.
-
Trinn 3
Kanelkrem: kok opp 3/4 av melken med sukker og kanelstenger. Visp sammen eggeplommer, maizena og resten av melken og spe den varme melken opp i dette. Rør godt om og hell røren tilbake i kjelen. Kok til kremen tykner, ta den av platen og sil gjennom en sikt. Dryss litt sukker på toppen slik at det ikke blir snerk. Dekk med plast og sett til avkjøling i kjøleskapet.
-
Trinn 4
Ved anretning, pisk fløten og bland den forsiktig med den kalde kanelkremen. Legg kanelkrem og eplekompott lagvis og topp med sesamkjeks. Pynt gjerne med finstrimlet rødt epleskall.
Kompotten kan lages 2 dager før.