Enkle tilsørte bondepiker
Oppdag en frisk og smakfull vri på den norske klassikeren tilsorte bondepiker – laget med myk fruktkompott, sprø granola og silkemyk vaniljeyoghurt. Perfekt som en lett dessert eller et sunnere kveldsvalg.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Tilslørte Bondepiker: Skrell epler og pærer og fjern kjernehuset. Del frukten i cm-store biter og ha dem i en kjele sammen med kanel, kardemomme, finhakket chili, eplejuice og sukker. Kok opp og kok i 5 minutter til frukten er mør. Visp med en visp til en grov kompott. Avkjøl.
-
Trinn 2
Granola: Smelt sukker i en stekepanne til det begynner å bli brunt. Tilsett smør og rør smøret inn i blandingen til lys karamell. Tilsett müsli og stek til den blir lysebrun. Avkjøl granolaen på en tallerken. Legg fruktkompott, vaniljeyoghurt og granola lagvis i pene serveringsglass.
Prøv også