Hopp til innhold

Dessertpizza med nutella og banan

3.1 i snitt
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
50 planlagt
Dessertpizza med nutella og banan

Pizza er en anvendelig rett og kan like så godt fungere som dessert. Bare topp den med deilig nutella, banan og blåbær. Garantert en suksess!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Pizzadeig

2 ts
Tørrgjær
500 gr
Hvetemel
10 gr
Salt
1.5 dl
Extra virgin olivenolje

Topping

3 ss
Nutella
100 gr
Hakket hvit sjokolade
2 ts
Hakkede hasselnøtter
1 stk
Banan i skiver
1 neve
Blåbær
2 ss
Smeltet smør

Slik gjør du

Trinn 1

Pizzabunn: Bland gjær, mel, salt og 3 ss av olivenoljen i en kjøkkenmaskin. Kjør i gang med eltekrok på middels hastighet. Tilsett romtemperert vann.

Miks videre i 2–3 minutter til deigen er godt blandet. Skru opp hastigheten på kjøkkenmaskinen og bland videre i ca. 5 minutter. Deigen skal være glatt og slippe bollen.

Trinn 2

Dekk en langpanne med bakepapir og bre ut resten av olivenoljen. Ha deigen i langpannen og snu den slik at overflaten blir dekket med olje. Trykk deigen jevnt ut med hendene slik at den dekker hele langpannen.

La deigen hvile i 20 minutter. Hvis det trengs kan du trekke deigen ut i kantene. Vent litt mellom hver gang slik at deigen får slappet av. Dekk med plastfolie og la stå i romtemperatur i ca. 2 timer.

Trinn 3

Lag fordypninger med tommelen over hele pizzaen. Pensle smeltet smør over og stek til den er gyllen.

Trinn 4

Ta pizzaen ut av ovnen og smør på Nutella. Dryss over hakket sjokolade og hasselnøtter. Topp med bananskiver og blåbær.