Dessertpizza med friske bær
Pizza til dessert smaker fantastisk, spesielt når det er toppet med friske bær og kremost.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Pizzabunn: Bland gjær, mel, salt og 3 ss av olivenoljen i en kjøkkenmaskin. Kjør i gang med eltekrok på middels hastighet. Tilsett romtemperert vann.
Miks videre i 2–3 minutter til deigen er godt blandet. Skru opp hastigheten på kjøkkenmaskinen og bland videre i ca. 5 minutter. Deigen skal være glatt og slippe bollen.
-
Trinn 2
Dekk en langpanne med bakepapir og bre ut resten av olivenoljen. Ha deigen i langpannen og snu den slik at overflaten blir dekket med olje. Trykk deigen jevnt ut med hendene slik at den dekker hele langpannen.
La deigen hvile i 20 minutter. Hvis det trengs kan du trekke deigen ut i kantene. Vent litt mellom hver gang slik at deigen får slappet av. Dekk med plastfolie og la stå i romtemperatur i ca. 2 timer.
-
Trinn 3
Lag fordypninger med tommelen over hele pizzaen. Pensle på smeltet smør og stek på midterste rille på ca. 220 grader til gyllen.
-
Trinn 4
Ta pizzaen ut av ovnen, la avkjøles, og smør på mascarpone eller kremost. Topp med friske bær.