Brødpudding med julekake og julens kryddersaus
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Varm ovnen til 125 grader varmluft. Kutt julekaken opp i 2 cm terninger og ha i en bolle med saften og finrevet skall av en appelsin, rosiner og tørkede tranebær. Bland godt sammen melk, vaniljesukker, sukker og egg.
-
Trinn 2
Hell blandingen over den oppskårne julekaken og bland godt. Ha alt over i en ildfast form som er passelig stor. Stek formen i vannbad med kokende vann ved 125 grader varmluft i ca. 30 minutter til puddingen stivner. Når puddingen har stivnet er den ferdig stekt.
-
Trinn 3
Lag kryddersaus: Ha krydder i en kjele med melk, fløte og sukker. Kok opp. Bland sammen eggeplommer, melk og maizena. Hell den kokende kryddermelken over eggeplommene og rør godt. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm forsiktig opp til sausen tykner. Sausen må ikke koke. Sil sausen over i en bolle og avkjøl den. Serveres til brødpuddingen.