Brødpudding med julekake og julens kryddersaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Brødpudding med julekake og julens kryddersaus

Brødpudding med julekake og julens kryddersaus

Ingen vurderinger
Brødpudding med julekake og julens kryddersaus
Sitter du igjen med tørre julekakerester i kakeboksen? Det kan bli til deilig dessert! Mesterkokk Bent Stiansens deler sin enkle oppskrift på smakfull brødpudding.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

250 gr
Julekake
1 stk
Appelsin, saften og finrevet skall
0.5 dl
Rosiner
0.5 dl
Tranebær, tørkede
3 dl
Melk
0.5 ss
Vaniljesukker
50 gr
Sukker
3 stk
Egg

Kryddersaus

1 ts
Kanel, malt
1 ts
Kardemomme, malt
0.5 ts
Nellik, malt
2 dl
Melk
2 dl
Fløte
60 gr
Sukker
3 stk
Eggeplommer
3 ss
Melk
0.5 ss
Maizena

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Varm ovnen til 125 grader varmluft. Kutt julekaken opp i 2 cm terninger og ha i en bolle med saften og finrevet skall av en appelsin, rosiner og tørkede tranebær. Bland godt sammen melk, vaniljesukker, sukker og egg.

  2. Trinn 2

    Hell blandingen over den oppskårne julekaken og bland godt. Ha alt over i en ildfast form som er passelig stor. Stek formen i vannbad med kokende vann ved 125 grader varmluft i ca. 30 minutter til puddingen stivner. Når puddingen har stivnet er den ferdig stekt.

  3. Trinn 3

    Lag kryddersaus: Ha krydder i en kjele med melk, fløte og sukker. Kok opp. Bland sammen eggeplommer, melk og maizena. Hell den kokende kryddermelken over eggeplommene og rør godt. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm forsiktig opp til sausen tykner. Sausen må ikke koke. Sil sausen over i en bolle og avkjøl den. Serveres til brødpuddingen.