Spis disse vaflene med god samvittighet

Visste du at du kan spise vafler hver dag, med god samvittighet? Her får du oppskriftene!

Det er ingen tvil om at nordmenn elsker vafler. Gjerne med brunost eller syltetøy. I Moss serverer de til og med pølse i de populære hjertene! At noe så godt også kan være sunt, er vanskelig å tro. Men i følge Linda Stuhaug, som driver den populære bloggen lindastuhaug.no, er det fullt mulig å lage en sunn variant.

Disse kan nytes til frokost, lunsj, kveldsmat, til kaffen, mellommåltidet eller som hverdagskos.

Lindas sunne vafler

 Lindas vafler er grove, proteinrike, sukkerfri, glutenfri og kan fint lages melkefri. Denne røren gir cirka 125 mettende kalorier per vaffelplate!

Vafler med bær

 TIPS:  For melkefri vafler kan du bruke kokoskrem, soyayoghurt, søtpotetmos, gresskarmos eller most banan. Naturligvis vil frukt og grønnsaker gi fra seg litt smak, men det er bare godt.

Vafler med epler og honning

Høres ikke sunne vafler med epler og honning godt ut? En liten sunn tvist på de tradisjonelle vaflene gir kveldskosen en spennende og frisk smak. Sunne vafler

 Dette trenger du:

  • 0,5 dl Flytende honning
  • 2 dl Melk
  • 0,5 fint revet eple
  • 1 dl Kesam
  • 4 stk. Egg
  • 3 ss Smeltet meierismør
  • 2 dl Fibra fullkornsmel
  • 1 dl Siktet spelt
  • 2 ts Bakepulver
  • 2 ts Kardemomme

 

Slik gjør du:

  1. Bland sammen melk, kesam, honning, revet eple og egg med en håndmikser. Spe på med smeltet smør.
  1. Rør inn det tørre og la røren stå i 15-30 minutter. Juster eventuelt med mer mel, melk eller vann.
  1. Stek vaflene og avkjøl på rist.

 

Varm jernet! Vit dette om vaffelen!

– Vaffeljernet ble oppfunnet av Cornelius Swarthout og tatt patent på allerede i 1869.

– Navnet vaffel stammer fra tysk wafel, som betyr vokskake.

– Det heter «egentlig» vaffelkake.

Kilder: Tine.no, wikipedia.no, elektronikkbransjen.no

Del artikkel