REMA 1000 jobber mot målet om å kun benytte bærekraftig emballasje i fremtiden og å kutte 37 prosent plast innen utgangen av 2020. Med disse miljømerkene kan du enkelt finne de produktene som bidrar til mindre miljøfotavtrykk i våre butikker.

Se etter disse merkene når du handler:

Redusere: Dette merket symboliserer at vi har kuttet plast fra emballasjen. Produkter som har fått redusert plastemballasje bidrar ofte samtidig til mer effektiv transport og lavere klimautslipp.

Gjenbruk: Dette merket symboliserer at vi har byttet til eller økt graden av emballasje laget av gjenvunnet materiale.

  

Resirkulere: Dette merket symboliserer at hele emballasjen enkelt kan resirkuleres som plastavfall.

Disse produktene er først ute mer merker

Allerede nå kan du finne de første produktene med nye miljømerker i din lokale REMA 1000-butikk. Hittil har Skalldyrmiks og Scampi fra Middag under 100-lappen, 24pk egg fra Solvinge, PRIMA oppvaskmiddel sitron og PRIMA multisvamper miljømerker på emballasjen. Merkene blir å se på flere produkter fremover.

 

 

– Vi har satt oss et ambisiøst mål om å kutte plast med 37 prosent innen utgangen av 2020. Bare i år er målet å kutte 500 tonn. Målet for 2018 har vi allerede nådd, og er på god vei mot vårt 2020-mål. Dette er et av tiltakene for å gjøre det enklere for kundene våre å velge mer miljøvennlige varer til laveste pris, sier sjef for miljø og samfunnsansvar, Kaia Østbye Andresen.

Vi har kuttet plast med over 500 tonn i 2018

Som en del av arbeidet for å minske vår miljøpåvirkning har vi hittil i år hatt en plastreduksjon på nærmere 500 tonn. Blant annet har vi i løpet av året fått nye bæreposer bestående av 80 prosent gjenvunnet materiale, redusert plasten i vår frukt- og grøntavdeling med 174 tonn og lansert bomullspinner med pappkjerne. Du kan lese mer om vårt arbeid med plastkutt her.