Velg mindre plast – se etter disse merkene når du handler

Nå blir det enklere for deg å finne produkter med mindre plast. Produkter hvor vi har redusert plastemballasje, økt gjenvunnet materiale eller er resirkulerbare vil snart være merket på emballasjen.

Vi i REMA 1000 jobber mot målet om å kun benytte bærekraftig emballasje i fremtiden og å kutte 37 prosent plast innen 2020. Med disse miljømerkene kan du enkelt finne de produktene som bidrar til mindre miljøfotavtrykk i våre butikker.

Se etter disse merkene når du handler:

Redusere: Emballasjen som bærer dette merket har andelen plast blitt vesentlig redusert. I tillegg til at bruken av plast reduseres, får vi også en mer effektiv transport, bedre ressursutnyttelse og bidrar til at mindre plast havner i naturen.

Gjenbruk: For å redusere produksjonen av ny plast ønsker vi å gjenbruke resirkulert materiale der vi kan. Produkter med dette merket viser at emballasjen er gjenvunnet.

  

Resirkulere: Vi ønsker å gjøre det enda enklere for deg å resirkulere emballasjen, slik at den kan få et nytt liv. På produkter med dette merket kan du være trygg på at emballasjen kan resirkuleres som plast.

Scampi, skalldyrmiks og Solvinge egg er først ute med merking

Allerede nå kan du finne de første produktene med nye miljømerker i din lokale REMA 1000-butikk. Hittil har Skalldyrmiks og Scampi fra Middag under 100-lappen, 24pk egg fra Solvinge, PRIMA oppvaskmiddel sitron og PRIMA multisvamper miljømerker på emballasjen. Merkene blir å se på flere produkter fremover.

 

 

– Vi har satt oss et ambisiøst mål om å kutte plast med 37 prosent innen 2020, og bare i år er målet å kutte 500 tonn. Målet for 2018 har vi allerede nådd, og er på god vei mot vårt 2020-mål. Dette er et av tiltakene for å gjøre det enklere for kundene våre å velge mer miljøvennlige varer til laveste pris, sier sjef for miljø og samfunnsansvar, Kaia Østbye Andresen.

Vi har kuttet plastreduksjon med over 500 tonn i 2018

Som en del av arbeidet for å minske vår miljøpåvirkning har vi hittil i år hatt en plastreduksjon på nærmere 500 tonn. Blant annet har vi i løpet av året fått nye bæreposer bestående av 80 prosent gjenvunnet materiale, vi har redusert plasten i vår frukt- og grøntavdeling med 174 tonn og lansert bomullspinner med pappkjerne. Du kan lese mer om vårt arbeid med plastkutt her.

Del artikkel