Velg mindre plast - se etter disse merkene når du handler | Nyheter | REMA 1000
Hopp til innhold

Velg mindre plast – se etter disse merkene når du handler

Nå blir det enklere for deg å finne produkter som bidrar til mindre plast. Produkter hvor vi har redusert plastemballasje, økt gjenvunnet materiale eller er resirkulerbare vil snart være merket på emballasjen.

REMA 1000 jobber mot målet om å kun benytte bærekraftig emballasje i fremtiden og å kutte 37 prosent plast innen utgangen av 2020. Med disse miljømerkene kan du enkelt finne de produktene som bidrar til mindre miljøfotavtrykk i våre butikker.

Se etter disse merkene når du handler:

Redusere: Dette merket symboliserer at vi har kuttet plast fra emballasjen. Produkter som har fått redusert plastemballasje bidrar ofte samtidig til mer effektiv transport og lavere klimautslipp.

Gjenbruk: Dette merket symboliserer at vi har byttet til eller økt graden av emballasje laget av gjenvunnet materiale.

  

Resirkulere: Dette merket symboliserer at hele emballasjen enkelt kan resirkuleres som plastavfall.

Disse produktene er først ute mer merker

Allerede nå kan du finne de første produktene med nye miljømerker i din lokale REMA 1000-butikk. Hittil har Skalldyrmiks og Scampi fra Middag under 100-lappen, 24pk egg fra Solvinge, PRIMA oppvaskmiddel sitron og PRIMA multisvamper miljømerker på emballasjen. Merkene blir å se på flere produkter fremover.

 

 

– Vi har satt oss et ambisiøst mål om å kutte plast med 37 prosent innen utgangen av 2020. Bare i år er målet å kutte 500 tonn. Målet for 2018 har vi allerede nådd, og er på god vei mot vårt 2020-mål. Dette er et av tiltakene for å gjøre det enklere for kundene våre å velge mer miljøvennlige varer til laveste pris, sier sjef for miljø og samfunnsansvar, Kaia Østbye Andresen.

Vi har kuttet plast med over 500 tonn i 2018

Som en del av arbeidet for å minske vår miljøpåvirkning har vi hittil i år hatt en plastreduksjon på nærmere 500 tonn. Blant annet har vi i løpet av året fått nye bæreposer bestående av 80 prosent gjenvunnet materiale, redusert plasten i vår frukt- og grøntavdeling med 174 tonn og lansert bomullspinner med pappkjerne. Du kan lese mer om vårt arbeid med plastkutt her.

Del artikkel