Velg brød med lite salt

Salt er ikke bra for helsa - gjør gode valg.

Salt er en stor helsemessig utfordring – velg riktig.

2183861 2183887 2507523 2183911 2612018 2667558 2701209 2352144 2830305

Det har helsemessige fordeler å kutte ut salt i matvarer – spesielt de du spiser ofte. Brødet du spiser til frokost, i matpakken og til kveldsmat bør derfor inneholde så lite salt som mulig.
Brødvarer står i gjennomsnitt for 25 prosent av daglig energiinntak i Norge og blir ansett som en betydelig kilde til salt i kosten.

Salt kan gi sykdom
Over 30 prosent av befolkningen har høyt blodtrykk, og hjerte- og karsykdommer er den vanligste dødsårsaken i Norge.
Gjennomsnittsnordmannen spiser i dag 10 gram salt daglig. Det anbefales å halvere dette inntaket.
Det er ikke kun personer med høyt blodtrykk som kan få en helsegevinst av å spise mindre salt. Også hos barn og voksne med i utgangspunktet normalt blodtrykk øker dette med stigende saltinntak. Les mer om saltreduksjon på Helsedirektoratets nettsider.

Saltreduksjon i brød
Mesterbakeren – REMA 1000’s eget brødmerke – har i løpet av den siste tiden redusert saltmengden i brødene de baker.
Salt har flere funksjoner i brød. Salt gir smak og forsterker smaken av de øvrige ingrediensene. I tillegg fungerer salt som bakehjelpemiddel ved at det forsterker glutennettverket som sørger for at deigen blir elastisk. Salt bidrar til at deigen hever seg jevnt.
Brødet får også en fin skorpe og forlenget holdbarhet. I bakeprosessen er det derfor ikke mulig å fjerne saltet helt, men brødene fra Mesterbakeren har et så lavt saltinnhold som mulig.

De to brødene med lavest saltinnhold er også bestselgerne i REMA 1000.

Velg brød med lite salt!_ Ekstra grov rustikk Mesterbakeren

Ekstra Grov Rustikk er grovbrød bakt på gamlemåten. I dette brødet er saltnivået nede på 0,79 gram per 100 gram – som er veldig lavt.

Velg brød med lite salt! Grovt & Godt Junior Mesterbakeren

Grovt og Godt Junior er et smakfullt familiebrød. I dette brødet er saltnivået nede på 0,74 gram per 100 gram. Det er det laveste nivået blant alle brød som selges i REMA 1000.

Det er greit å vite neste gang du er i butikken!

Les mer om salt i brød på Opplysningskontoret for brød og korn.

Del artikkel