Unge talenter – store drømmer

Møt to av våre ferske talenter som har lært mye i REMA 1000 allerede.

Om å følge drømmen – Kjøpmann i REMA 1000

Det å være Kjøpmann i REMA 1000 krever mye arbeid og butikkerfaring. To av våre REMA-talenter har ulik bakgrunn og erfaring, men samme drømmer for fremtiden – å bli en suksessfull Kjøpmann.

Hvert år tas 40-50 hyggelige og dyktige REMA 1000-medarbeidere opp til REMA-skolens TALENT-program. Dette er en gruppe ambisiøse, motiverte og engasjerte mennesker med ett felles mål: et sterkt ønske om å lede og drive sin egen REMA 1000-butikk. I år er det flere talenter enn noen gang, og det er en stor andel jenter i kullet.

Sandra Sivertsen er 24 år. Og en ekte Kjøpmannsdatter.

Sandra er født inn i en REMA 1000 Kjøpmannsfamilie. Hun har bokstavelig talt vokst opp på panterommet, og lærte seg tidlig viktige prinsipper for butikkdrift av sin far.
Somrene i Bergen ble brukt til å tjene egne penger når hun var gammel nok, og første sommerjobb var vaskehjelp i butikken til far.
Alle i familien bidro for butikken, og mye av feriene ble tilbragt på REMA 1000. Etter videregående tok Sandra et friår og jobbet fulltid i butikken. Hun funderte mye på hva hun ønsket å jobbe med i fremtiden denne tiden. Sandra drømte en gang om å bli siviløkonom. Skulle det bli hennes sti? Utdanningsvalget falt på BI, og hun fullførte en bachelor. Midt i studietiden ble faren til Sandra syk, og Sandra jobbet nesten fult i butikken ved siden av studiene. Sandra mistet faren sin etter kort tid og ønsket ikke selv å ta over driften den gangen, da hun følte seg for ung for ansvaret. En ny Kjøpmann ble satt til å ta over butikken, og Sandra jobbet for den nye Kjøpmannen i ett år, da var lysten på en ny start kommet.

Ny start
– Jeg ønsket rett og slett en ny start i en ny butikk, forklarer Sandra.
Sandra hadde funnet sitt kall mens hun jobbet sammen med farens erstatter, og kjente nå på ønsket om å investere tiden i sitt eget foretak.
– Jeg vil ha min egen butikk, og jobbe fremtidsrettet med noe jeg har bygget opp, sier Sandra entusiastisk.
Sandra startet på Talent-programmet, som en del av veien til å bli Kjøpmann, nå i høst.

– Det desidert beste med å jobbe i REMA 1000 er at ingen dag er lik, og man blir heller aldri ferdig utlært. Det er stadig nyutvikling for butikkdriften – ny teknologi, nye produkter og nye kunder, forklarer Sandra.

Vetle Ingerøyen er 21 år. Og allerede Kjøpmann.

Historien til Vetle begynner etter videregående opplæring. Planen var ikke å bli Kjøpmann. Han skulle ta et friår etter mange år på skolebenken, og planen var å jobbe i to uker hos sin bror Tom Even som er kjøpmann på REMA 1000 Kirkenes for å hjelpe til.
To uker ble til to år i brorens butikk.
– Butikk var gøy!, sier Vetle med et smil. – Og skikkelig utfordrende, som passer meg perfekt.
Plutselig en dag ringer regionsdirektøren. Vetle får et tilbud han ikke klarer å si nei til; å bli Kjøpmann på REMA 1000 Vadsø.
Vetle trenger ikke å tenke seg om, og hopper ut i det. Selvsagt vil han bli Kjøpmann.

Stort ansvar
Selv etter to år i brorens butikk ble det å bli franchisetaker et lite sjokk. Ansvaret føltes virkelig på kroppen i starten – arbeidsgiveransvar for 50 mennesker er ikke enkelt i en alder av 21 år. Den første tiden var det butikk døgnet rundt.

Vetle jobbet så mye døgnet rundt den første uken at det ikke ble tid til noe annet. Plutselig sa kroppen stopp.
– Jeg gikk på en smell etter å ha gått alt for hardt ut. Det ble en verdifull, men smertelig erfaring, forteller han.
Vetle vet han vil jobbe i REMA 1000 i lang tid. Han brenner for merkevaren. – Det eneste jeg vet er at jeg har en plass i REMA 1000, og jeg holder absolutt alle muligheter åpne, forteller han med et smil.
– Men det som gjør meg lykkelig akkurat nå er mine medarbeidere. Det finnes ikke bedre gjeng!, slår han fast.

Talentene om talentprogrammet
Både Sandra og Vetle synes den første uken av Talent-skolen har vært fantastisk.
– Det er virkelig en inspirasjon å komme til samling og få så mye bra påfyll fra kursholderne, fastslår Sandra. – Å høre på sjef for miljø og ansvarlige innkjøp, Havva Kara, forklare om viktigheten av å ivareta miljøet setter ting i perspektiv. Det viser at REMA 1000 har en moderne tankegang, og at det virkelig er et generasjonsskifte hva gjelder ansvar. Våre eierne ser virkelig langt frem i tid, sier Sandra.
– Det er også utrolig hyggelig at alle får hilse på Ole Robert, sier Vetle. – Jeg blir så stolt av å være en del av REMA 1000, og man føler seg virkelig verdifull når så mange ledere på hovedkontoret tar seg tid til oss, avslutter Vetle.

Det er ingen tvil om at talentene i REMA 1000 er viktige. De er tross alt fremtiden.

Del artikkel