Turmat i høstferien

Gode oppskrifter på matretter du kan ta med på tur!

grill

Skal du ikke reise bort i høstferien? Da kan du skape høststemning ved å gå tur i skogen og la hele familien kose seg med medbrakt mat! Det er ekstra koselig å tenne opp bål og steke pinnebrød og pølser på selvspikkede grillspyd. Det er gøy for barna å få steke maten selv – selvlaget mat på tur er ekstra godt!

Et godt tips er å ha med lapskaus på termos som bare er å helle over i en turtallerken. Eller hva med å ta med stekepannen og steke pannekaker ute blant trærne? Det er opplevelser som barna kommer til å huske lenge!

Under finner du inspirasjon til turmat som alle liker!

pinner2

tvinne

to-pinner

pølsegrill

pinnebrød
Pinnebrød
Dette er en enkel oppskrift og passer perfekt på tur! Det er gøy for barna å finne sin egen pinne de kan steke brødet på.

Ingredienser
4 dl hvetemel
1⁄2 ts salt
2 ts sukker
2 ts bakepulver
5 ss soyaolje
ca. 11⁄2 dl vann

Slik gjør du, trinn for trinn

1. Bland sammen det tørre.

2. Tilsett olje og vann og rør sammen til en glatt, ikke for klissete deig.

3. Ha litt olje rundt deigen og legg den i en brødpose eller isboks (olje for at deigen ikke skal klistre seg til posen).

4. Spikk pinner og tvinn deigen rundt pinnene.

5. Stek over glørne. Åpen ild vil gi svartbrent brød. Snu pinnene ofte.

Du kan også tvinne pinnebrøddeig over en stekt pølse, og vips så har du hjemmelaget pølsebrød!

Lapskaus på termos
Hjemmelaget lapskaus på termos er genialt! Godt og enkelt- og du kan bruke restene fra middagen dagen før.

Ingredienser
200 g Sellerirot
200 g Kålrot
1 stk Løk
2 stk Gulrøtter
500 g Strimlet svinekjøtt
1 stk Purre
400 g Poteter
2 stk Laurbærblad
2 terning Hønsebuljong
1 klype Salt
1 klype Pepper
1 l Vann

Slik gjør du, trinn for trinn
Trinn 1
Kutt kjøttet i terninger og ha det i en kjele. Ha på kaldt vann, buljongterninger og laurbærblad. Kok opp og skum av. La det hele småkoke i ca. 50 minutter.

Trinn 2
Tilsett løk, gulrøtter, sellerirot, kålrot og poteter skåret i terninger. La det småkoke i ca. 40 min.

Trinn 3
Tilsett purre skåret i ringer mot slutten av koketiden.

Trinn 4
Smak til med salt og nykvernet pepper.

Pannekaker over bålet
Varme pannekaker rett fra stekepannen – bedre kan det ikke bli! Pannekakerøre lager du hjemme før du drar ut på tur. Hell den over i en flaske og så er alt klart for dagens høsttur.

Ingredienser
3 dl hvetemel
5 dl melk
1⁄2 ts salt
4 stk egg
Smør til steking

Slik gjør du:
Pisk sammen en røre av mel, melk og salt. Pisk inn eggene. La røren svelle ca. 1/2 time. Stekes i smør i stekepannen. Pass på at varmen ikke blir for sterk hvis du steker over bål.

Del artikkel