Tre turmåltider for hele familien

Med litt planlegging blir turmaten ekstra spennende for barna.

Ut på ski eller skogstur? La hele familien kose seg med medbrakt mat! Det er ekstra koselig å tenne opp bål og steke pinnebrød og pølser på selvspikkede grillspyd. Det er gøy for barna å få steke maten selv – selvlaget mat på tur er ekstra godt!

Et godt tips er å ha med lapskaus på termos som bare er å helle over i en turtallerken. Eller hva med å ta med stekepannen og steke pannekaker ute blant trærne? Det er opplevelser som barna kommer til å huske lenge!

Under finner du inspirasjon til turmat som alle liker!

pinnebrød2
Pinnebrød
Dette er en enkel oppskrift og passer perfekt på tur! Det er gøy for barna å finne sin egen pinne de kan steke brødet på.

Ingredienser
4 dl hvetemel
1⁄2 ts salt
2 ts sukker
2 ts bakepulver
5 ss soyaolje
ca. 11⁄2 dl vann

Slik gjør du, trinn for trinn

1. Bland sammen det tørre.

2. Tilsett olje og vann og rør sammen til en glatt, ikke for klissete deig.

3. Ha litt olje rundt deigen og legg den i en brødpose eller isboks (olje for at deigen ikke skal klistre seg til posen).

4. Spikk pinner og tvinn deigen rundt pinnene.

5. Stek over glørne. Åpen ild vil gi svartbrent brød. Snu pinnene ofte.

Du kan også tvinne pinnebrøddeig over en stekt pølse, og vips så har du hjemmelaget pølsebrød!

Lapskaus på termos
Hjemmelaget lapskaus på termos er genialt! Godt og enkelt- og du kan bruke restene fra middagen dagen før.

Pannekaker på bålet
Varme pannekaker rett fra stekepannen – bedre kan det ikke bli! Pannekakerøre lager du hjemme før du drar ut på tur. Hell den over i en flaske og så er alt klart for dagens høsttur.

Ute på tur er det også ekstra godt med en dessert også!

Del artikkel