Tre nye bønder inn i Norsk Kylling-familien

Når etterspørselen øker, må vi sørge for å ha med oss de riktige folka. Nå har tre nye bønder fra Steinkjer, Melhus og Skaun signert leveringsavtale med Norsk Kylling – som eies av REMA 1000. Samlet skal de levere over 318 000 kyllinger i året.
– Dette er skikkelig flinke folk vi kjenner fra før, og vi er glade for å få dem på laget. Det handler om mer enn produksjon – det handler om trygg, norsk mat i handlekurven, sier Tor Inge Lien, produksjonsdirektør i Norsk Kylling.
For kundene betyr dette mer norsk, trygg og ansvarlig mat
Kylling er en favoritt i norske hjem – og vi merker økende etterspørsel, både etter Solvinge-produkter og halal-kylling. Når vi inngår avtaler med bønder vi stoler på, og som produserer etter strenge krav, kan vi sørge for at kundene får det de ønsker:
✅ God kvalitet
✅ God dyrevelferd
✅ Forutsigbare priser
✅ Norsk opprinnelse
– Vi vet at mange kunder er opptatt av hvor maten kommer fra. Dette samarbeidet gjør at vi kan stå for det vi lover: God mat – produsert med omtanke, sier Lien.
Opprettholder matproduksjon i Midt-Norge
Alle de tre bøndene er i dag Nortura-produsenter, som har behov for ny avtale da Nortura har valgt å legge ned hele sin kyllingproduksjon i Trøndelag. Nå sikres videre drift – og viktig verdiskaping i lokalmiljøet.
Alle de tre bøndene er tidligere Nortura-produsenter, og fikk behov for ny avtale da Nortura la ned deler av sin kyllingproduksjon i Trøndelag. Nå sikres videre drift – og viktig verdiskaping i lokalmiljøet.
– Dette er investeringer som gagner både kundene og lokalsamfunnene. Vi får mer norsk mat – og kundene får handle det de trenger med god samvittighet, sier Lien.
Høye krav til dyrevelferd og energi
Alle tre gårdene oppgraderes til ECC-standard, som innebærer mer plass, dagslys og bedre levekår for kyllingene. I tillegg bruker alle flisfyring som fornybar
energikilde.
– Vi skal ikke bare gjøre ting billig – vi skal gjøre det riktig. Derfor er det viktig for oss å være tydelige på kravene vi stiller, og hvem vi samarbeider med, sier Lien.
Mer kylling der folk handler
De nye produsentene gjør det mulig å øke produksjonen og styrke utvalget i REMA 1000-butikkene – både på tradisjonelle kyllingprodukter og halal-sortiment.
– Dette er viktig for å levere på det kundene etterspør – enten det er middag til småbarnsfamilien, studenthybelen eller til de som velger halal. Vi er her for å dekke behovene – og gjøre det enkelt å velge ansvarlig, sier Lien.
Dette er de tre nye bøndene:
- Trine Rennan, Beitstad: 90 000 kyllinger i året
- Arnt Ove Løvås, Melhus: 78 000 kyllinger i året
- Per Ivar Solstad, Skaun: 150 000 kyllinger i året
Alle tre får sine første innsett sommeren 2025, og alle gårder har valgt fornybar oppvarming i fjøset.
– Dette er dyktige folk som står på hver dag. At de nå blir en del av Norsk Kylling- laget betyr mye – både for oss og for kundene våre, sier Lien.