Topp 10-plassering til REMA 1000-kjøpmann

Mangfold gir suksess! Ahmad Harmouch, kjøpmann hos REMA 1000 Skårer, er en av vinnerne i Topp 10-kåringen av årets rollemodeller for innvandrere.

Mangfold gir suksess!

Top 10 og Top 10 Ung leder er et synliggjøringsprosjekt med fokus på å lete frem til, peke ut og generere kunnskap fra internasjonale kvinner og menn som har etablert seg i Norge, og som har inntatt en ledende rolle i norsk arbeids-, samfunns- og/eller kulturliv. Prosjektet har vært gjennomført siden 2004. Ledere, gründere og spesialister deltar i kåringen som skjer i regi av Leadership Foundation.

Ahmad Harmouch, kjøpmann hos REMA 1000 Skårer, er en av vinnerne i Topp 10-kåringen av årets rollemodeller for innvandrere. 

– Jeg er veldig opptatt av å drive et inspirerende lederskap, forteller Ahmad. Jeg sluttet å gå på skole som 13- åring til fordel for salgs- og handelsbransjen.

Ahmad startet som veldig ung, og det har gitt han en unik mulighet til å opparbeide seg mye ulik erfaring.

 – Det har bidratt til min selvutvikling. Erfaringen nyttiggjør jeg meg av i alle sammenhenger, og det har hjulpet meg til å oppnå målene mine, sier Ahmad.

Sett pris på det du har!

– En annen erfaring som har hjulpet meg mye i livet, både når det kommer til jobbsammenheng og annet – er min erfaring med fattigdom og dårlige levevilkår. Det har fått meg til å innse at man skal sette pris på det man har, samt legge fokus på forbedringspotensialet i alle svakheter. Jeg ga ikke opp da omstendighetene var på sitt verste i livet mitt, sier en tankefull kjøpmann.

Vilje av stål

– Da jeg kom til Norge kunne jeg ikke norsk, men startet umiddelbart som avisbud for Aftenposten hvor jeg ble omtalt som «supermann», sier Ahmad.

I en alder av 24 ble han salgskonsulent i Coca-Cola og ble kåret til månedens beste selger. I 2009 startet han som ekstrahjelp hos REMA 1000 Skårer – og ambisjonene var store. Han skulle bli kjøpmann. 

– Jeg ble REMA 1000-kjøpman for første gang 2012, og er stolt av det jeg har fått til. Det er ikke så vanskelig, men det krever hardt arbeid og gode lederegenskaper.

Stå-på-vilje og å se menneskene rundt seg er det sentrale fokuset for Ahmad.

– Jeg synes det er ekstra gøy å være tilbake hos REMA 1000 Skårer som kjøpmann. Det er jo her mitt REMA 1000-eventyr startet, smiler en strålende fornøyd Ahmad.

Han sier videre at alle ønsker å bli sett og hørt – og det gjelder både ansatte og kunder. Også han setter pris på å bli sett og er stolt av utmerkelsen han nå har fått, samtidig er han merkbart sjenert av å få skryt og oppmerksomhet.

Les mer om Ahmad i Dagens Næringsliv.

Del artikkel