Tips til dekorering av gresskar

Halloween er 31. oktober, og nå er det tid for utskjæring av gresskar.

Tips til dekorering av gresskar fra REMA 1000.

Halloween er kvelden for skumle gresskar, knask eller knep, utkledning og godteri! På REMA 1000 får du kjøpt gresskar og smågodt som vil gjøre kvelden komplett. Dekorering av gresskar er en morsom opplevelse for hele familien.
Det er enkelt å skjære ut et skummelt fjes på gresskaret. Vi gir deg fremgangsmåten steg for steg:

Start med å finne frem redskaper. Du trenger en stor og en liten skarp kniv, en øse, gjerne en liten skje med tagger  og en tusj.

IMG_6876

Først må toppen skjæres av, slik at innholdet kan taes ut. Husk å ta vare på “lokket” slik at du kan sette det på plass igjen til slutt.
Ta ut alt innhold, men ta vare på det – gresskarfrøene kan brukes i frokostblandingen og gresskarkjøttet kan brukes til gresskarsuppe, pai eller kaker.

Grasskar REMA 1000

Når gresskaret er rengjørt kan du tegne opp fjeset. Her er mulighetene mange, og du finner stensiler hvis du søker på nett. Jo mer du skjærer ut, jo mer vil gresskaret lyse.

Gresskar REMA 1000

Så begynner det morsomste – å skjære ut øyne, nese og munn! Pass på at du ikke skjærer deg, skallet er hardt. Dytt ut bitene og pass på at kantene blir jevne. Du kan også bruke pepperkakeformer og hammer for å banke ut øyne og nese.
Når du er ferdig kan være lurt å smøre inn gresskarets innside og utskårede deler med vaselin for å hindre at det blir brunt. Dryss også gjerne litt kanel eller annet krydder på lokket for å få en ekstra god duft når telyset brenner.

Gresskar REMA 1000

Sett inn et telys i bunnen og sett på lokket – så er gresskaret klart for å lyse opp den mørke halloweenkvelden!

Gresskar REMA 1000

IMG_6921

Klar for knask eller knep!

 

Del artikkel