Tid for sylting!
Sylt ned grønnsaker nå, og ha utover vinteren!

Høsten er tiden for sylting!
Sylting er en konserveringsmetode for matvarer og er en perfekt måte å å bevare høstens gode smaker utover vinteren. Sylting er en tradisjon som absolutt ikke bør gå i glemmeboken og det er enklere enn du tror! Du kan sylte nær sagt hva som helst, og eddiklaken kan varieres med krydder og urter.
Og hvorfor ikke sylte litt ekstra mens du er i gang og gi i gave?
Syltede agurker
Syltede agurker er ekstra godt til fisk, hamburgere og på smørbrød. Eller bare som snacks!
Ingredienser:
1 kg sylteagurk, hele (drueagurker). Du kan også bruke slangeagurk som du skjærer i tynne skiver.
Saltlake:
100 g salt pr l vann
Eddiklake:
1 l eddik – 7%
250 g sukker
1 pose sursildkrydder
Tilsett gjerne et par hvitløksfedd
Rene, kokte glass med lokk. Norgesglass eller brukte syltetøyglass egner seg godt.
Steg for steg:
Skyll og tørk agurkene. Rør sammen salt og vann til saltet har løst seg opp.
Legg agurkene i saltlake og la dem ligge 1 døgn. Ta dem opp og tørk dem.
Kok opp eddik og sukker, tilsett krydder og avkjøl laken. Vask og kok glasset slik at det er helt rent. Legg agurkene i glasset. Hell eddiklaken kald over agurkene. Lukk og oppbevar mørkt og kjølig.
Agurkene er klare til å spises etter 2–3 uker. Agurkene kan lagres i månedsvis når de er lagt i tette glass.