Tid for lammelår: Slik dekker du det perfekte bordet

Påska er tiden for godt selskap og ikke minst god mat. Men hvordan blir du høytidens supervert? Her får du de beste tipsene!

Påsken er rett rundt hjørnet, og påskems største fristelse, lammelåret, ligger og venter på oss i butikken. Mange inviterer til lammelårmiddag, og som regel pyntes bordene med gule fjær, lys og servietter. Men man kan også tenke annerledes og lage sine egne tradisjoner, i følge Vibeke Olaussen Langørgen. Hun driver interiørbloggen  bengtgarden.com.

– Man må ikke nødvendigvis bruke gult selv om det er påske! Jeg tenker at påsken er inngangen til våren og velger derfor dermed duse, lyse vårlige farger, forteller hun.

Pynt med lammelår 

Vibeke anbefaler å tenke ut en fargeskala som går igjen i pynten, finne en rød tråd og vær tro mot den.

– Husk at det er lov å ta bort litt pynt når maten er klar! La det nydelige lammet få mest oppmerksomhet.

Lammelår langbord

Dette er viktig å huske på når du skal pynte til lammelår-middagen:

  1. Implementer gjerne egg som element i dekorasjonen. Egg hører påsken til.
  2. Bruk gjerne farger – duse, vårlige farger som minner om våren som er i vente.
  3. Ta gjerne naturen inn, i form av for eksempel kvister. Om du finner kvister med gåsunger er det viktig å ta dem inn i god tid før de skal brukes, slik at gåsungene har sprunget ut.
  4. Miks gjerne med forskjellige materialer: glass, keramikk, porselen, lin, treverk og lignende.
  5. «Keep it simple» – det enkleste er ofte det beste!

TIPS: Begrens bruken av høye gjenstander. Du kan gjerne bruke høye blomster og lys, men det er hyggelig å se alle som sitter rundt bordet. Høye lys og dekorasjoner plasseres for eksempel ved enden av bordet.

Påskebord

PÅSKEBORD: Pynt med lyse, duse farger og lekre gulldetaljer. Du trenger ikke nødvendigvis gul pynt på påskebordet. Foto: Vibeke Langørgen/Bengtgarden.com

Påskepynt

DETALJER: Bruk gjerne egg i dekorasjon eller som element. Egg hører påsken til! Dette nydelige egget er pyntet med gullkonfetti. Foto: Vibeke Langørgen/Bengtgarden.com

Påskebord med pynt

HOLD DET ENKELT: La det nydelige lammet få mest oppmerksomhet, sier bord-dekningsguru Vibeke. Foto: Vibeke Langørgen/Bengtgarden.com

Langbord til påske

Foto: Vibeke Langørgen/Bengtgarden.com

Del artikkel