Det er ingen hemmelighet at de fleste av oss bør spise mer fisk. Norske myndigheter anbefaler to til tre fiskemiddager i uka, for å få i deg nok av de viktige næringsstoffene havet har å by på.

En myte man ofte hører er at fryst er dårligere enn fersk. Faktisk er det gjerne det samme produktet du finner i begge pakningene, og hovedforskjellen er at den ferske er spiseklar og har lavere holdbarhetsdato. Tilbereder du produktet riktig blir middagen minst like god!

Favoritt med Fiskeriet

Det viser seg dog at det kan være forskjeller på de ulike produktene. I Matkontrollens test av fryste torskevarianter, var det Torskeloins fra Fiskeriet som ble den soleklare testvinneren. Fisken har i tillegg en lav pris og tilbys i alle REMA 1000 sine butikker.

– For meg var denne best, både på farge og konsistens. Den har holdt på saftigheten, og er min favoritt, sier Eikejord til Matkontrollen.

Slik tiner du fryst torsk

La torsken tine i kaldt vann. Vann leder varme bedre enn luft, og gjør at tineprosessen går relativt kjapt. Behold fisken i originalemballasjen, og 20-30 minutter senere er fisken klar!

Slik tilbereder du torsken

En god torskemiddag kan du få på flere ulike måter. Torsk egner seg til steking, ovnsbaking, posjering confitert og syltet. Lær hvordan du tilbereder de ulike typene her.

Står du der med torsken i hånda og trenger litt inspirasjon? Se flere gode oppskrifter under: