Om høsten er det rekordmange nordmenn som spiser lam. Spesielt fårikålkjøtt er populært på middagsbordet. Med fårikålens dag rett rundt hjørnet (24. september) er det kjekt å vite hva man skal se etter i butikkhyllene.

Nordfjord fårikålkjøtt er best i test

I VGs store smakstest var det ferskt fårikålkjøtt fra Nordfjord som gikk til topps og ble testens vinner. Til kun 79 kroner kiloen får du mye god smak for pengene.

– Frisk og god duft, veldig mørt kjøtt med saftig smak. Jevne og gode stykker av bog og nakke, bra fettmarmorering. Pluss for deilig smak av margbein. Veldig saftig kjøtt avgjorde, skriver VGs smakspanel.

Det var hard konkurranse om lammebeinet denne gang, hvor halvparten av produktene i testen skåret under middels på smak. Både fersk og fryst lam ble testet. Det gjorde det ekstra moro at Nordfjord, som fokuserer på produkter av høy kvalitet til en lav pris, trillet den beste terningen.

Se våre beste oppskrifter til høsten her.

Slik lager du fårikål

Fårikål er Norges nasjonalrett, og nytes både til hverdags og til fest. Retten lager du enkelt ved å legge kål og lammekjøtt lagvis i en stor kjele sammen med vann og hele pepperkorn. Deretter skal hele gryta trekke til kjøttet er mørt, ca. 2-3 timer.