Tapas er perfekt å dele, og passer like godt til en uformell sammenkomst med venner og familie som til en mer formell anledning. Med mange småretter kan alle finne en favoritt! Våre tapasprodukter er spesielt egnet for å friske opp middagen eller som snacks til en hyggelig kveld hjemme.

Her kan du lese mer om alle våre tapasprodukter og få tips til tilberedning og servering.

Kjøtt og scampi

Kjøtt og scampi er to av de mest populære ingrediensene på tapasbordet, og fra baconsurrede dadler til scampi i chiliolje har vi et bredt utvalg av produkter som passer perfekt som småretter.

Nyt en herlig kombinasjon av smaker med våre kjøtt og scampi tapasprodukter, inkludert baconsurrede dadler, tapaspølse, chorizo, fennikelsalami med kremost, fuet, scampi med chiliolje og tapaskjøttboller.

En populær tapasrett er Baconsurrede dadler. Dette er en spennende og smakfull variant på den tradisjonelle daddelen, som er surret inn i bacon og stekes på grillen eller i ovnen. Det søte og seige fra dadlene sammen med det salte og sprø fra baconet gjør dette til en uslåelig kombinasjon. Stekes direkte i formen på grillen, i ovnen eller i stekepannen, og nytes!

Tapas uten chorizo er for mange utenkelig, og kan kalles en klassiker på tapasbordet. Chorizo er en spansk og portugisisk pølse som er røkt med paprika, pepper og hvitløk. Vi har to varianter av denne smakfulle pølsen: en som er mykere (Tapaspølse) og en litt hardere (Chorizo). Chorizoen kan spises som den er, mens Tapaspølsen må varmebehandles.

Serveringstips: Mange av tapasproduktene er klare til servering. Enten du vil ha de med i parken, på balkongen eller som en snacks til forrett. Finn frem forskjellige skåler og server de med tannpirkere eller små gafler.

Fennikelsalami med kremost er også en spennende og smakfull tapasrett. Fennikel gir en lett lakrissmak til spekepølsen, og kombinasjonen med den søte ostekremen er en smaksopplevelse som garantert vil imponere gjestene dine. Du kan bruke produktet som snacks før maten, til å toppe pizzaen, eller bare som noe å kose seg med.

Fuet er en annen spansk spekepølse som er mild og smakfull. Den kan spises som en snacks eller brukes som ingrediens i ulike retter. I tapassortimentet vårt finner du også Scampi med chiliolje. Sett formen direkte på grillen, eller i ovnen i 4-5 minutter. Bruk godt brød som tilbehør og dyp det i chilioljen!

Tapaskjøttboller er et av de vanligste tapasproduktene i Spania, og det både metter og smaker skikkelig godt! Våre tapaskjøttboller kan varmes direkte i skålen på grillen, settes inn i stekeovnen eller varmes i en panne. Server med aioli og tomatsaus for dipping, sammen med litt godt brød.

Grønnsaker og poteter

Marinerte grønnsaker og stekte poteter er godt egnet til tapasbordet. Tradisjonelt er det smaksatte grønnsaker som brukes – marinert med urter, olje, eddik og ulike krydderier.

Smakfulle grønnsaker og poteter til tapasbordet. Prøv våre ovnsbakte tomater, artisjokkhjerter, patatas bravas, og cherrypeppers fylt med myk middelhavsost eller kremost! 

Artisjokkhjerter er en populær tapasrett som dyrkes mye rundt Middelhavet. Våre artisjokkhjerter kommer fra Sør-Spania og er marinert med olje, krydder og frisk hvitløkspasta. Disse hjertene er perfekte til tapas, men kan også brukes i salater, på pizza eller i en deilig pastarett.

Gul sweet pepper med kremost er en cherrypepper fra Sør-Afrika som er fylt med en blanding av ricotta og mysost. Pepperen i seg selv er sterk og litt fruktig, men sammen med den søte ricotta og mysosten blir dette en rund og spenstig smak som passer godt til tapas, i salaten eller som tilbehør til grillmaten. Du finner også nyheten Chevre med beter i tapassortimentet vårt.

En annen spennende tapasrett er Ovnsbakte tomater, som har blitt redusert fra 4 kg ferske tomater til 1 kg ferdig ovnsbakte tomater. Siden væsken forsvinner får det frem mye av smaken, og de er marinert i balsamico, olje, persille, timian og oregano. Disse passer perfekt til salater, på pizza eller på brødskiven som de er. Du kan også prøve en ny vri med Ovnsbakte tomater med myk middelhavsost. Stek i ovnen eller på grillen og server rett fra formen.

For de som liker godt krydret mat anbefaler vi ovnsbakte poteter i form av Patatas bravas. Potetene forstekes før de bakes i ovnen, og serveres gjerne i en godt krydret tomatsaus med aioli ved siden av. Du kan også prøve Rød sweet pepper som er cherrypeppere fra Sør-Afrika som er fylt med kremost bestående av en blanding av 75% ricotta og 25% mysost. Server den som en smårett til tapas eller som tilbehør til grillmaten.

Oliven

Oliven er for mange en viktig ingrediensen på tapasmeny, og vi har fem forskjellige varianter som vil tilfredsstille enhver smaksløk.

Smakfulle oliven i ulike varianter: Greske kalamataoliven, oliven med chili, hvitløk, middelhavsost og urter – perfekt til tapasbordet! 

Greske oliven kalamata er en klassiker blant oliven. Disse olivenene er avlange i formen, og har en mørkbrun-lilla farge med en fyldig, fet smak. De kan spises som de er eller blandes inn i en gresk salat.

Hvis du ønsker litt mer smak og styrke i olivenene, er Greske oliven med chili det perfekte valget. Disse olivenene er gjæret i en saltlake og har dermed en sprøere konsistens og ekstra smak. De er også en favoritt på pizzaen. Gresk oliven med hvitløk er tilsatt rikelig med rensede hvitløksfedd og ekstra krydder for å gi mer smak. Steinene er tatt ut, så det er enkelt å drysse dem over salaten.

For ostelskere er Gresk oliven med middelhavsost det perfekte valget. Disse olivenene er blandet med små osteterninger med en smak av basilikum, oregano, dill, mynte og koriander. I vårt tapassortiment finner du også Gresk oliven med urter. Disse olivenene er tilsatt basilikum, oregano, dill, mynte og koriander for en deilig kryddersmak.

Dipper

En av de viktigste ingrediensene i et vellykket tapasbord er dipper. Dipper gir smak og variasjon til de ulike rettene, og kan brukes til alt fra brød og grønnsaker til kjøtt og fisk. Hos oss finner du et stort utvalg av ferdige dipper som passer til tapas, enten du liker det mildt eller sterkt, kremet eller friskt.

Velg mellom aioli, bruschettamiks, paprikadip, kremostdip med rødbete eller tzatziki.

Med en base av majones og herlig hvitløkssmak, er Aioli en selvfølge for mange på tapasbordet. Den passer også fint til å smøre på nystekt brød eller som en erstatning for majones til rekene. Bruschettamiks er en nyhet med mosede, deilige tomater tilsatt basilikum og god olivenolje, og passer perfekt som topping til bruschetta. Topp gjerne med fersk basilikum for det lille ekstra.

For en rosa fargeklatt på tapasbordet kan man prøve Kremostdip med rødbete. Denne myke og milde kremosten er blandet sammen med kokte og mosede rødbeter, og passer perfekt til svinekjøtt, kyllingkjøtt, torsk, laks og scampi. For en vegetarisk vri passer den også godt til grillede grønnsaker, brokkoli, gulrot og løk.

Paprikadippen laget med grillet, rød paprika og krydder er en annen nyhet som passer perfekt til å piffe opp grillmaten eller som topping på bruschettaen. Til slutt, gi tapasbordet en liten gresk tvist med vår autentiske Tzatziki laget av ekte, gresk yoghurt, frisk agurk, hvitløk og syre. Denne passer perfekt til grillmat, og gir et lite hint av Hellas på tapasbordet.

Uansett om du skal ha en uformell kveld hjemme eller et større selskap, vil våre tapasprodukter gi deg muligheten til å skape en smaksopplevelse som imponerer. Prøv ut noen av disse spennende produktene og la smakene fra Middelhavet ta deg med på en kulinarisk reise!

Utvalget kan variere fra butikk til butikk.