Takk for besøket, fiskeriminister!

REMA 1000 Sjøcamp fikk viktig besøk på campens første dag.

REMA 1000 vil lære barn og unge om fisk og sjømat

Takk for besøket, fiskeriminister

Ørret, laks, torsk, reker, og krabbe var noe av det barna fikk smake på.

REMA 1000 ønsker å oppfordre til en aktiv og sunn livsstil for barn og unge. For første gang inviterte REMA 1000 til REMA 1000 Sjøcamp på Sjøholmen utenfor Sandvika – et gratis arrangement i regi av REMA 1000 og camparrangøren Aktiv Camps.

Arena for mestring
REMA 1000 Sjøcamp skal være en arena for mestring, læring og lek. Deltagerne vil lære om sjøvett, livredning, førstehjelp og matlaging. Campen skal også være et sted der barn opplever spenning og mestring gjennom aktiviteter som blant annet vannski, wakeboard og seiling.

Fiskeriminister på besøk
Mandag 22. juni var startdagen for campen, og i den anledning avla fiskeriminister Elisabeth Aspaker campen et besøk. Fiskeriministeren var invitert i forbindelse med temaet for dagen som var sjømat på grillen.
Fiskeriministeren synes at opplegget var lærerikt og spennende, og mente at dette var et viktig bidrag for å lære barn og unge om fisk og sjømat.
I gjennomsnitt spiser norske barn ca 150 gram fisk i uken, noe som er alt for lite. Et høyere inntak av fisk og skalldyr er viktig for barn i vekst. Sjømat inneholder nesten alle de sentrale næringsstoffene som kroppen trenger.

Takk for besøket, fiskeriminister!

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker griller torskeburgere.

Bratt læringskurve
Barna på sin side synes det var fascinerende å være tett på så mange ulike fiskearter, og det var spennende å utforske blåskjell, hummer, reker og kongekrabbe. Mange av barna ble positivt overrasket over hvor godt fisk smakte etter å ha blitt grillet, og ble inspirert til å smake på både skalldyr og flere fisketyper de ikke hadde smakt før.

Bilder

Barna synes det var spennende å lære om skalldyr.

 

Del artikkel