Støtter aktivitet og trivsel for kreftsyke barn

REMA distribunal på Vinterbro ble kåret til Årets lager i REMA 1000 i 2015. Prispengene er overrakt til et svært godt formål.

Artikkel publisert i Østlandets blad 04. februar 2016.

Onsdag ettermiddag troppet daglig leder for distribunalen Ivar Benberg og personalsjef Charlotte Holm-Wennerhag opp på barneavdelingen på Rikshospitalet. Pengene er overrakt Barnestiftelsen ved Rikshospitalet og skal gå til aktivitet og trivsel for barn med kreft.

– Vi fikk en sjekk på 100.000 kroner til fri disposisjon, og hadde en avstemning om hva vi burde bruke pengene på, sier Ivar Benberg. Barneavdelingen på Rikshospitalet fikk suverent flest stemmer.

– Jeg tror alle er stolte over å få være med på å gi bort pengene. 100.000 er et bra beløp til ett formål. Skulle vi delt dem mellom oss 150, ville det kanskje blitt rundt 600 kroner på hver ansatt. Da tenkte vi at vi klarer oss uten. Vi har nok aktiviteter, og sosiale ting har vi mye av. Vi klarer oss fint uten å svi av 100.000 på enda en grillfest eller bowlingkveld, sier Ivar Benberg.

– Dere må hilse hele gjengen. Det er helt fantastisk at dere har bestemt at pengene skal gå hit. Her er det veldig mange som får glede av det, sier sykepleier Nina Boye Petersen.

Klovner som lokker frem et smil, konserter og mye annet gleder de unge pasientene i en tøff tid.

– Det er mange ting som kan bidra til å gjøre en sykehushverdag betydelig lettere. Vi er veldig opptatt av at det friske skal få være med inn selv om man ligger på sykehus, sier Nina Boye Petersen.

– De er ikke bare syke, de er friske også. Barna er mer enn bare en diagnose, sier førskolelærer Berit Christoffersen. Selv om de er innlagt på sykehuset, får de undervisning.

Overrekkelse sjekk Riksen

KJÆRKOMMENT: Pengene skal gå til aktivitet og trivsel for barn med kreft. Fra venstre daglig leder Ivar Benberg, barnesykepleier Nina Boye Petersen, REMA-lagerets personalsjef Charlotte Holm-Wennerhag og Berit Christoffersen, førskolelærer ved Rikshospitalet. FOTO: STIG PERSSON

Del artikkel