Spørsmål og svar: funn av E.coli i produkter fra Norsk Kylling
Her finner du spørsmål og svar rundt funn av E.coli i produkter fra Norsk Kylling merket Solvinge og Prima.

Kontrollrutiner gjort sent torsdag kveld viser funn av E.coli i rå og noen fryste kyllingprodukter i et parti fra Norsk Kylling. For å være på den sikre siden sperrer vi derfor salget av produkter fra gjeldende periode. Vi ønsker å være føre var og sikre at alle våre kunder får den informasjonen de trenger, derfor har vi gått bredt ut. Har du produkter fra perioden 4. – 12. mai i år liggende anbefaler vi deg om å kaste disse eller levere tilbake til butikk. Du får selvsagt pengene tilbake og trenger hverken medbrakt vare eller kvittering. Saken blir tett fulgt opp med leverandør og Mattilsynet er orientert.
Hvilke produkter er rammet?
Produktene som er trukket tilbake omfatter følgende produkter:
Ferske kyllingprodukter
Kyllingkjøttdeig 1% 400g
PRIMA Kyllingkjøttdeig 400g
PRIMA Kylling- og kalkunkjøttdeig 400g
Craigs Magic Dust 380g
Craigs Garlic BBQ 380g
PRIMA Kyllingfilet 1400g
Kyllingfilet 900g
Skivet Kyllingfilet 400g
Strimlet kyllingfilet 400g
Kyllinglårfilet 400g
Kyllingfilet 680g
Kyllingfilet 380g
Strimlet kyllingfilet 600g.
Fryste kyllingprodukter
Kyllinglår 2kg
Kyllingvinger 2kg
Kylling rå i pose 1400g.
Produktene er produsert av Norsk Kylling og er både merket Solvinge og Prima.
Jeg har allerede spist kylling fra disse datoene. Kan jeg bli syk?
Enkelte prøver viste svært små mengder med bakterien og det er viktig å få frem at tiltak iverksettes som et «føre var»-prinsipp. E.coli bakterien forsvinner ved varmebehandling og E.coli-tarminfeksjon er i de fleste tilfeller ufarlig. Svært sjeldent kan infeksjonen gi alvorlig sykdom. Vi anbefaler alle å følge norske helsemyndigheters råd ved behandling av kjøtt, og om å oppsøke lege dersom man skulle få ubehag eller sykdom etter å ha inntatt de aktuelle produktene.
Jeg har spist kylling og føler meg uvel, hva gjør jeg?
Er du usikker så anbefaler vi alltid om å oppsøke lege dersom man skulle få ubehag eller sykdom etter å ha inntatt de aktuelle produktene. E.coli bakterien forsvinner ved varmebehandling og E.coli-tarminfeksjon er i de fleste tilfeller ufarlig. Svært sjeldent kan infeksjonen gi alvorlig sykdom. Vi følger avviket tett opp med leverandør og Mattilsynet er orientert.
Jeg har kyllingprodukter fra dere, hva gjør jeg med disse?
Har du produkter fra perioden 4. – 12. mai i år liggende anbefaler vi deg om å kaste produktene eller levere disse tilbake til butikk. Du får selvsagt pengene tilbake i butikk, også uten kvittering.
Når kan jeg trygt handle kyllingprodukter hos dere igjen?
Vi jobber nå for å få produkter fra andre leverandører ut i butikk slik at vi igjen kan tilby våre kunder kyllingprodukter. Vi følger tett opp med leverandør.
Er det spesielle grupper som kan være mer utsatt for bakterien?
Vi henviser til Mattilsynet og Folkehelseinstituttet for ytterligere informasjon.
Er er fortsatt usikker og trenger noen å snakke med?
Fikk du ikke svar på det du lurte på og trenger noen å snakke med kan du ta kontakt med våre representanter fra REMA 1000:
Marna Kotte: 930 36 146
Jon Nilssen: 926 09 943