Slik kan du bidra til å forebygge smitte når du handler

Vask hender før og etter butikkbesøket, hold avstand til kunder og ansatte og bruk kontaktløs betaling hvis du kan.

REMA 1000 følger nøye med på anbefalinger fra norske helsemyndigheter for å sikre at du får de varene du trenger i denne krevende situasjonen. Dette innebærer blant annet daglig påfyll av nye varer, økt vask og desinfisering av butikkens kontaktflater og fokus på god hygiene blant alle ansatte.

Dette er en felles dugnad der alle må bidra. Under kan du lese hvilke tiltak du selv kan gjøre for å forebygge smitte når du handler.

Hold avstand til kunder og ansatte

Vis hensyn til både andre kunder og mennesker i arbeid ved å holde minimum 1 meter avstand når du handler. For å unngå store folkemengder i butikken samtidig oppfordrer vi til å ta handleturen alene så langt det lar seg gjøre.

Hold deg hjemme

Ikke dra på butikken hvis du er syk, i karantene eller isolasjon. Våre ansatte og matbutikkene er en samfunnskritisk funksjon, og vi ber deg vise hensyn til alle som jobber for å holde samfunnet i gang.

Be familie, venner eller naboen om hjelp dersom du ikke kan dra på butikken selv. Eller kanskje det finnes en hjelpegruppe på Facebook for ditt nærområde du kan spørre?

Vask hendene ofte og nøye

God håndhygiene er et av de mest effektive tiltakene vi kan gjøre for å unngå spredning av smitte. Vask hender med såpe og vann grundig både før og etter butikkbesøk, og ellers når du har vært i kontakt med andre mennesker og gjenstander.

Mange av våre butikker har håndvask tilgjengelig ved panteautomaten du kan bruke. Disse hygienetiltakene gjør REMA 1000.

Bruk papirlommetørkle eller albuekroken

Dekk til nese og munn med et papirlommetørkle hvis du må hoste eller nyse, og kast etter bruk. Bruk eventuelt albuekroken og snu deg vekk dersom du ikke har annet tilgjengelig. Vask deretter hendene grundig.

Bruk kontaktløs betaling

Bruk kontaktløs betaling med kort, mobil eller smartklokke når du betaler for varene. Da minimerer du kontakt med betalingsterminalene. Du kan bruke kanten på bankkortet for å akseptere endelig betalingsbeløp på terminalen.

Vi oppfordrer til å ikke betale med kontanter i denne perioden.

Unngå unødig kontakt med varer

Vi oppfordrer til å ikke ta på varer uten emballasje med mindre du skal kjøpe varen selv, som frukt, grønnsaker og bakevarer.

Handle kun det du trenger

Vis hensyn ved å kun kjøpe de varene du trenger slik at nestemann slipper å møte tomme hyller. Vi får daglig påfyll av varer og det er nok til alle.

Vurder gjerne om du har muligheten til å hjelpe naboer eller andre som ikke har mulighet til å gå på butikken selv.

Følg myndighetenes anbefalinger

Vis hensyn til de som er mest sårbare i samfunnet ved å følge anbefalinger fra norske helsemyndigheter. Les mer på Folkehelseinstituttets sider her.

Del artikkel