REMA 1000 følger anbefalinger, retningslinjer og påbud fra nasjonale og lokale myndigheter for å sikre at du trygt kan handle i våre butikker.

Under har vi samlet en liste med tiltak du selv kan gjøre for å forebygge smitte når du handler.

1. Hold god avstand

Hold minst to meter avstand til både ansatte og andre kunder når du besøker våre butikker. Planlegg gjerne handleturen i god tid og benytt hele butikkens åpningstid for å unngå at mange handler samtidig. Om morgenen og kvelden er det normalt færre mennesker i butikkene.

Vær oppmerksom på at enkelte kommuner kan ha andre retningslinjer for avstand. Vi oppfordrer til å sette deg inn i retningslinjene som gjelder for din kommune.

2. Bli hjemme

Ikke dra på butikken hvis du er syk, i karantene eller isolasjon. Be familie, venner eller naboen om hjelp dersom du ikke kan dra på butikken selv.

Daglivarebutikkene er en samfunnskritisk funksjon, og vi ber deg vise hensyn til alle som jobber for å holde samfunnet i gang.

3. Vask hendene

God håndhygiene er et av de mest effektive tiltakene vi kan gjøre for å unngå spredning av smitte. Vask hender med såpe og vann grundig både før og etter butikkbesøket, og ellers når du har vært i kontakt med andre mennesker og gjenstander.

Mange av våre butikker har håndvask tilgjengelig ved panteautomaten du kan bruke.

4. Bruk munnbind

Dersom det ikke er mulig å overholde minimum to meters avstand til andre, skal både ansatte og kunder bruke munnbind. Følg lokale og nasjonale anbefalinger om bruk av munnbind.

5. Bruk papirlommetørkle eller albuekroken

Dekk til nese og munn med et papirlommetørkle hvis du må hoste eller nyse, og kast etter bruk. Bruk eventuelt albuekroken og snu deg vekk dersom du ikke har annet tilgjengelig. Vask deretter hendene grundig.

6. Bruk kontaktløs betaling

Bruk kontaktløs betaling med kort, mobil eller smartklokke hvis du kan. Da minimerer du kontakt med betalingsterminalene. Du kan bruke kanten på bankkortet for å akseptere endelig betalingsbeløp på terminalen.

Vi oppfordrer til å ikke betale med kontanter i denne perioden.

7. Ikke ta på varer

Ta kun på produkter du skal kjøpe selv. Vi oppfordrer til å ikke ta på varer du ikke skal ha, spesielt uemballerte varer som frukt, grønnsaker og bakevarer.

Følg myndighetenes anbefalinger

Vis hensyn til de som er mest sårbare i samfunnet ved å følge anbefalinger fra norske helsemyndigheter. Les mer på Folkehelseinstituttets sider her.