Dette må du tenke på når du handler

Nå er det ekstra viktig at alle viser hensyn og planlegger handleturen sin. Takk for at du vasker hendene, har god avstand til andre og holder deg hjemme hvis du er syk.

REMA 1000 følger anbefalinger, retningslinjer og påbud fra nasjonale og lokale myndigheter for å sikre at du trygt får tak i de varene du trenger i denne krevende situasjonen.

Dette er en felles dugnad der vi alle må bidra. Under har vi samlet en rekke tiltak du selv kan gjøre og forebygge smitte når du handler.

Hold god avstand

Hold minst 1 meter avstand til både ansatte og andre kunder når du besøker våre butikker. Enkelte kommuner kan ha andre retningslinjer for avstand. Vi oppfordrer til å sette deg inn i retningslinjene som gjelder for din kommune.

For å unngå store folkemengder i butikken samtidig oppfordrer vi til å handle alene så langt det lar seg gjøre, samt bruke hele butikkens åpningstid. Om morgenen og kvelden er det ofte færre folk i butikkene.

Hold deg hjemme

Ikke dra på butikken hvis du er syk, i karantene eller isolasjon. Daglivarebutikkene er en samfunnskritisk funksjon, og vi ber deg vise hensyn til alle som jobber for å holde samfunnet i gang.

Be familie, venner eller naboen om hjelp dersom du ikke kan dra på butikken selv.

Vask hendene ofte og nøye

God håndhygiene er et av de mest effektive tiltakene vi kan gjøre for å unngå spredning av smitte. Vask hender med såpe og vann grundig både før og etter butikkbesøk, og ellers når du har vært i kontakt med andre mennesker og gjenstander.

Mange av våre butikker har håndvask tilgjengelig ved panteautomaten du kan bruke.

Bruk munnbind om du ikke kan holde god nok avstand

I de fleste REMA-butikkene har både kunder og ansatte vist at de klarer å holde avstand når de handler helt siden mars, og det skal vi fortsette med. Dersom det likevel er situasjoner der du opplever det som vanskelig å etterleve avstandsreglene skal du følge myndighetenes retningslinjer og bruke munnbind.

Bruk papirlommetørkle eller albuekroken

Dekk til nese og munn med et papirlommetørkle hvis du må hoste eller nyse, og kast etter bruk. Bruk eventuelt albuekroken og snu deg vekk dersom du ikke har annet tilgjengelig. Vask deretter hendene grundig.

Bruk kontaktløs betaling

Bruk kontaktløs betaling med kort, mobil eller smartklokke når du betaler for varene. Da minimerer du kontakt med betalingsterminalene. Du kan bruke kanten på bankkortet for å akseptere endelig betalingsbeløp på terminalen.

Vi oppfordrer til å ikke betale med kontanter i denne perioden.

Unngå unødig kontakt med varer

Vi oppfordrer til å ikke ta på varer du ikke skal ha selv, spesielt uemballerte varer som frukt, grønnsaker og bakevarer.

Handle kun det du trenger

Vis hensyn ved å kun kjøpe de varene du trenger slik at nestemann slipper å møte tomme hyller. Vi får daglig påfyll av varer og det er nok til alle.

Vurder gjerne om du har muligheten til å hjelpe naboer eller andre som ikke har mulighet til å gå på butikken selv.

Følg myndighetenes anbefalinger

Vis hensyn til de som er mest sårbare i samfunnet ved å følge anbefalinger fra norske helsemyndigheter. Les mer på Folkehelseinstituttets sider her.

Del artikkel