Se hva Jenny bruker som stellebag

Nordmenn kjøper 1 milliard plastposer i året! Det har Jenny Skavlan tenkt å gjøre noe med.

Jenny Skavlan har nettopp blitt mamma til lille Åse og har dermed senket ambisjonsnivået litt for å nyte mammapermisjonen. Men det er ikke lenge siden hun sto midt i en kreativ prosess med REMA 1000 og Miljøagentene, som er barnas miljøorganisasjon.

Handlevesken er laget av økologisk og fairtrade-sertifisert bomull og kan brukes både som sekk og veske.

Workshop
Det hele startet med en fruktbar workshop, og de ble tidlig enige om at vesken skulle kunne transformeres og bæres på mange måter.

– Jeg sydde mange prototyper på forskjellige måter for å teste hvordan man kunne gjøre vesken om til sekk. En fiffig tittel var også viktig for oss, forklarer Jenny.
Ja, og i disse «selfie»-tider synes både Miljøagentene og Jenny at det var gøy å leke litt med «strike a pose»-uttrykket, som mange av oss kjenner igjen fra Madonnas «Vogue». «Strike a pose» er enn artig miks av at de fleste av oss poserer betraktelig mer foran kamera nå enn før, parallelt med at vi har blitt mer miljøbevisste.

Designer Jenny Skavlan, Miljøagentene og administrerende direktør Ole Robert møttes til work shop for å jobbe med utvikling av det nye handlenettet.

Designer Jenny Skavlan, Miljøagentene og administrerende direktør Ole Robert møttes til work shop for å jobbe med utvikling av det nye handlenettet.

Start i det små
Jenny mener en god miljøhandling fører til én til: – De store miljøutfordringene er jo ganske overveldende å tenke på, men man skal ikke kimse av å begynne i det små. Jeg tror at om alle gjør litt, kan det ha stor nytte. Og når man starter å sortere søpla i grønne og blå poser, da blir det liksom dumt å ikke resirkulere glass og metall også.

Det er sjelden du ser den nybakte mammaen med en plastpose. Hun og ektemannen Thomas «Fingern» Gullestad har alltid vært miljøbevisste.

– Vi er veldig opptatt av å resirkulere hjemme, sier Jenny.

Den nybakte mammaen har alltid vært på jakt etter det perfekte handlenettet.

– Jeg drar stort sett med meg en form for bag eller sekk til butikken. Endelig har jeg et handlenett jeg trives med! REMA 1000 sin handleveske er romslig, slitesterk og kan vaskes.

Alt dette kan du bruke handlevesken til!
Da Jenny  designet handlenettet sammen med Miljøagentene hadde hun absolutt ikke sett for seg at den skulle også skulle passe perfekt som stellebag!

– Det var en gledelig overraskelse! Handleposen er perfekt å henge over vognen. Vips, så er barnevognen en handlevogn.
Du kan også bruke handlenettet som gymbag, shoppingbag, gavepose, vinpose, skopose og strandbag. Dette er posen for deg som ønsker et miljøvennlig alternativ til den tradisjonelle plastposen.

Jenny Skavlan

Lag pose selv!
Jenny kommer til å dele flere oppskrifter på nettsiden sin om hvordan redesigne og sette eget preg på REMAs nye handleveske.

– Det er veldig enkelt! Jeg kommer blant annet til å vise hvordan man farger den i rosa batikk – perfekt til festival og sommer!

Pass opp!
Jenny får mange miljø-forespørsler, men valget var enkelt da hun ble kontaktet av REMA 1000 og Miljøagentene.

– Dette prosjektet er ekstra kult, for REMA 1000 er representert i hver krik og krok av landet. Det er også en fantastisk mulighet for å rekruttere Miljøagenter og støtte arbeidet de gjør. REMA 1000 er også veldig kule å jobbe med, de tar et stort miljøansvar og kaster seg ut i nye ting.

Kjenner du noen som vil bli Miljøagent? Meld deg inn her!
Overskuddet fra salg av handlevesken går til Miljøagentene.

2015_R1000ogMiljøagentene

Del artikkel