Idrett og fysisk aktivitet bidrar til mestringsfølelse og samhold, og er en viktig del av hverdagen for mange. REMA 1000 og Norges Håndballforbund ønsker å gjøre det enklere for alle å ta del i idretten. Sammen har de funnet en måte å bidra på.

Samtidig som EHF EURO 2020 for menn starter opp i januar, får alle REMA 1000-butikker et nytt brød i hyllene. Salg av brødet skal bidra til at flere barn, unge og voksne med nedsatt funksjonsevne får et lokalt aktivitetstilbud i hverdagen. Håndballguttas kaptein Bjarte Myrhol er en av initiativtakerne.

– Jeg har alltid hatt et brennende ønske om å jobbe med noe som gir meg energi, og som også har en betydning for andre. I dette prosjektet får jeg begge deler. Det er noe ærlig med barneidrett som jeg synes er veldig fascinerende. Gleden og entusiasmen barna viser er helt fantastisk, sier Myrhol.

For hvert brød som selges gis én krone for å støtte utøvere med nedsatt funksjonsevne. Spillere, klubber, trenere og foreldre vil da få nødvendige midler til å skape mer håndballglede for barna.

– Med «Idrett for alle»-brødet ser vi et godt eksempel på vår visjon «håndball for alle» i praksis. Målet med dette fantastiske prosjektet er blant annet å sikre bedre utstyr og skape et enda bedre aktivitetstilskudd, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud.

Inkludering er en av de viktigste pilarene i REMA 1000-kjedens samfunnsengasjement, og idretten er derfor en naturlig arena.

– Alle som vil skal kunne drive med idrett, uansett hva slags utgangspunkt du har. Det har vært mange engasjerte mennesker i dette prosjektet, og det er fantastisk å kunne gjøre noe slikt sammen med Norges Håndballforbund. Nå bretter vi opp ermene for å selge masse brød, så vi får hjulpet så mange vi kan, sier Vidar Riseth, sponsorsjef i REMA 1000. 

«Idrett for alle» er et nøkkelhullsmerket grovbrød uten hele korn, og har tre kaker på grovhetsskalaen. Bakermester og produktutvikler i Mesterbakeren, Remy Corbet, står bak oppskriften.

– Det er brukt havremel i oppskriften, som gir brødet god næring og smak, med et hint av sødme. Vi har samtidig tatt oss lengre tid til elting, slik at det oppleves ekstra saftig. Dette er et velsmakende, sunt brød for hele familien, sier Corbet.