Kjøp roser og støtt lokalsamfunn i Kenya

For hver rosebukett du kjøper hos REMA 1000, samles inn penger til ulike utviklingsprosjekter rundt rosefarmene.

Siden 2016 har REMA 1000 solgt roser som er produsert gjennom et samarbeid med utvalgte rosefarmer i Afrika. Målet er å hjelpe lokalbefolkningen økonomisk og skape trygghet gjennom arbeidsplasser, og ikke minst kunne tilby deg som kunde kanskje verdens beste roser til en lav pris.

– Roseproduksjonen har lange tradisjoner i Kenya og er av høy kvalitet. Høyden over havet gir optimale forhold, det er varmt om dagen og noe kjøligere om natten. Produsentene arbeider kontinuerlig med å utvikle sorter som gir god holdbarhet og egenskaper som kundene verdsetter. For eksempel ser man på sorter som har mindre og ikke så spisse torner, som bidrar til at færre arbeidere skader seg når de håndterer rosene, forteller Martina Rabsch, Kvalitetsdirektør i REMA 1000.

Fokus på opplæring gir god kvalitet

Det legges ned mye arbeid i opplæring av de ansatte og å tilrettelegge for gode arbeidsforhold. Hele lokalsamfunnet og familier kan være engasjert i roseproduksjonen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette har før til at bøndene har opparbeidet seg en unik kunnskap om rosene – alt fra hvilken temperatur det er i rommet, til det perfekte tidspunktene rosene snittes er avgjørende for å sikre kvaliteten. Takket være arbeidernes presisjon, kan du kjøpe rimelige roser som holder i én uke, to eller tre på kjøkkenbordet.

– Ansvarlig og bærekraftig produksjon av kvalitetsroser er avgjørende for vårt engasjement i og rundt farmene, sier Rabsch.

Bygget skole og sykehus

Pengene som samles inn gjennom rosesalget gis til konkrete utviklingsprosjekter i lokalsamfunnet rundt rosefarmene. Hvilke prosjekter som støttes avgjøres i samarbeid med lokale myndigheter og organisasjoner for å sikre at bidraget går til bærekraftige formål.

Senest i 2019 besøkte REMA 1000 landsbygda, samtidig som de skulle åpne både skole og sykehus takket være roseprosjektet.

– Dette er fremtidens måte å støtte lokalsamfunn i utviklingsland på. Ved å sikre at farmene er godt rustet både økonomisk og arbeidsforholdsmessig håper vi at lokalsamfunnet skal blomstre og bli levedyktige i lang tid. Familiene trenger en stabil inntekt, samtidig som skoler og andre infrastrukturelle tiltak kan bygges opp, sier Kaia Østbye Andresen, sjef for miljø og samfunnsansvar i REMA 1000.

Roser av høy kvalitet til lav pris

Det er aldri feil å gi blomster. Roser kan være den perfekte måten å si at du er glad i noen, uansett anledning.

Ansvarsroser får du til kroner 69 eller 79, avhengig av sesong og hvor i landet du handler, i din nærmeste REMA 1000-butikk.

Les mer om ansvarlig innkjøp i Ansvarsrapporten.

Roser-i-butikk

Slik får du rosene til å vare lengst

Del artikkel