– REMA 1000 skal være dagligvarekjeden som gjør det enkelt å velge miljøvennlig. Vi har allerede kuttet 500 tonn plast og introdusert nye miljøposer av 80 prosent gjenvunnet materiale. Nå tar vi grep om engangsplasten, sier Kaia Andresen, sjef for samfunnsansvar i REMA 1000. 

Dagligvarekjeden målsetter å fase ut produkter av engangsplast der det finnes bedre alternativer senest i 2020. Dette vil omfatte produkter som tallerkener, sugerør og bestikk, og arbeidet med å finne gode alternativer på egne merkevarer startet tidligere i år. I 2018 ble bomullspinner med pappkjerne lansert, og i løpet av 2019 kommer sugerør av papp og plastbelegget på våre egne papptallerkener forsvinner. Bestikk av nedbrytbart materiale blir og snart å finne i butikkene.

LES OGSÅ: Ingen mikroplast i REMA 1000s egne produkter

Plastforsøpling er en av de største miljøutfordringene verden står overfor. REMA 1000 ønsker å være en del av løsningen og har satt seg som mål å kutte plasten i egen virksomhet med 1500 tonn innen utgangen av 2020. Tiltaket med å kutte engangsplasten føyer seg inn i rekken av tiltak fra dagligvarekjeden, som i 2018 kuttet plasten med over 500 tonn.

LES OGSÅ: Historisk plastkutt fra REMA 1000

Enklere å kildesortere

Sentralt i arbeidet med å redusere plast står tiltak som legger til rette for sirkulære løsninger. Samtidig som produktene byttes ut vil det derfor innføres anvisninger for korrekt resirkulering av både emballasje og produkt på forpakningene. Utskiftning av produktene vil skje fortløpende, men av miljøhensyn vil produkter som ligger på lager og i butikk selges ut. Deretter vil utelukkende nye alternativer tilbys kundene.

Slik jobber REMA 1000 med å kutte plast: