Pengene fra årets TV-aksjon går til WWFs arbeid for å bekjempe plastforsøpling i havet. Hvert år havner åtte millioner tonn plast i havet, som truer både dyrelivet og oss. Nå skal vi sammen redusere plastutslippene og ta vare på verdenshavene.

REMA 1000 er stolt samarbeidspartner nok et år. Samtidig som de blir med som digitale bøssebærere, setter de inn en startsum på 500 kroner per butikkbøsse. Dette tilsvarer 327 500 kroner. Sammen skal vi mobilisere for å samle inn enda mer gjennom de 654 digitale bøssene.

– Plastforsøpling er en av de største miljøutfordringene verden står overfor i dag. Dette er en kamp der vi alle må bidra for å løse problemet. REMA 1000 er stolt samarbeidspartner av TV-aksjonen, og er spesielt glad for at pengene denne gang går til WWFs arbeid med å bekjempe plast i havet. Vi skal gjøre alt vi kan for å samle inn så mye penger vi klarer, sier Trond Bentestuen, administrerende direktør i REMA 1000.

– REMA 1000 sin innsats for årets TV-aksjon er helt fantastisk! Det er flott å ha med gode samarbeidspartnere som tar miljøet på alvor i sine daglige valg. Sammen skal vi gå for et hav av muligheter, sier Vibecke Østby, leder for TV-aksjonen.

En digital dugnad

Årets TV-aksjon blir litt annerledes enn tidligere. Det betyr at du ikke vil få besøk av bøssebærere på døra. I stedet kan privatfolk og bedrifter samle inn penger som digitale bøssebærere.

For å samle inn mest mulig penger til saken har alle REMA 1000 sine butikker opprettet egne digitale bøsser. På den måten kan du gi ditt bidrag samtidig som du tar ukeshandelen.

– Som dagligvareaktør har vi et spesielt ansvar for å minimere miljøpåvirkningen så godt vi kan når vi selger varer. Vi er godt i gang med å kutte plast fra egne produkter og har hittil redusert plastforbruket med 1000 tonn. Det er et steg i riktig retning og vi jobber for å kutte enda mer, sier Kaia Andresen, sjef for miljø og samfunnsansvar i REMA 1000.

Slik blir du digital bøssebærer

TV-aksjonen er en av verdens største dugnader. Hvert år samles hele Norge for å bidra til en god sak. Slik blir du digital bøssebærer:

    • Registrer deg på blimed.no
    • Gjør bøssa personlig
    • Del med de rundt deg

REMA 1000 oppfordrer alle ansatte og kunder til å bidra i årets TV-aksjon. Opprett din digitale bøsse på blimed.no eller gi ditt bidrag til en valgfri bøsse. Du kan og vippse direkte til 2133.

Les også: Slik kan du bruke mindre plast i hverdagen

Dette gjør REMA 1000 i kampen mot plastforsøpling

Siden 2018 har REMA 1000 kuttet 1000 tonn plast fra egne produkter og jobber med å kutte mer. Det gjør de ved å redusere plast i emballasjen der de kan, øke graden av gjenvunnet materiale og gjøre det enklere for forbruker å kildesortere. I tillegg støtter de stolt årets TV-aksjon.

Dette går pengene til

Pengene som samles inn i år går til WWF sitt arbeid med å bekjempe plast i havet utenfor Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand. Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år, hvor en tredjedel skjer i Sørøst-Asia. Hovedutfordringen er mangel på avfallshåndtering.

Målet er at lokalbefolkningen, myndigheter og næringsliv skal samarbeide om å redusere utslipp av plast til elver og hav med 7000 tonn årlig, samt forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900 000 mennesker i Sørøst-Asia.

Dette er TV-aksjonen NRK

TV-aksjonen har vært arrangert hver eneste høst siden 1974 og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker. Totalt har TV-aksjonen samlet inn ni milliarder kroner til gode formål.

TV-aksjonen er ikke bare en innsamlingsaksjon, det er også en omfattende holdnings- og informasjonskampanje, som innebærer bred dekning i media, eget undervisningsopplegg og samarbeid med det frivillige i Norge.

TV-aksjonen går av stabelen 18. oktober.