REMA 1000 Sjøcamp er en suksess!

100 barn nyter sommeren ved sjøen.

Lærdom og lek hånd i hånd

REMA 1000 Sjøcamp er en suksess!

REMA 1000 Sjøcamp er en suksess!
Barna har vært ute i naturen hele uken og kost seg med utelek på airtrack og skaterampe, båtaktiviteter og frilek i gresset.
Camplederene har fått med seg barna på å prøve ut alle aktiviteter – og målet har vært at alle skal prøve alt.

Mestringsfølelse
Barn er lærenemme, og dette kommer tydelig til uttrykk på Sjøcampen. Barna har en fin anledning til å prøve ut ting de alle før har prøvd – i en annen kontekst. Det handler mye om å gjøre dem trygge på sin egen mestringsevne, slik at de tør å forsøke seg på aktiviteter som for eksempel kameratredning fra kajak og å stå på vannski eller wakeboard, som er krevende.
De kaster seg ut i alle utfordringer uten å blunke, og camplederne er opptatt av at alle skal få de beste forutsetninger for å lykkes. Barna tør også å slippe seg løs med breaking og streetdans, og alle oppmuntrer alle til å være med.

Kunnskap på campen
Oddbjørn Hjelmeset har vært på besøk på campen, til stor glede for alle. Han fortalte om viktigheten av å spise riktig for barn – som blnat annet betyr masse grønnsaker. Og han fortalte hvor essensielt det er å få nok søvn. Vil du bli god i en idrett må du sove, spise riktig og bevege deg gjennom hele dagen.

Det har også vært opplæring i sjøvetterglene, førstehjelp, knutestikk og båtopplæring som barna har fått prøvd seg på i praksis.

REMA 1000 Sjøcamp er en suksess!

Matlaging i det fri
Det har vært et fokus på mat og matlaging. Barna har fått smake på fisk og skalldyr, og de har vært med å tilberede måltider. Fiskeburgere og hummere har blitt grillet på kullgrill til stor begeistring.
Maten på campen er laget med tanke på å ha den beste næringssammensetningen for en aktiv dag – hver eneste dag på campen. Det serveres en proteinkilde sammen med grønnsaker og karbohydrater til hvert måltid, som er optimalt for barn i vekst.

Smak, lukt, lær
Sjøcampen ønsker tilby mer kunnskap til barna om råvarer, og hvor de kommer fra.
Kvalitetssjef i REMA 1000, Martina Rabsch, viser for eksempel forskjell på hann- og hunnhummer, forteller om opprinnelsen til ulike typer grønnsaker og hvordan ulike typer urter kan brukes i matretter. Hennes viktigste budskap til barna er å bruke sansene når man lager mat.
– Lukt på og utforske råvaren, bli kjent med ulike type råvarer, og lær deg hva som passer godt sammen. Det er mine beste tips for hvordan man kan bli bedre til å tilberede god og næringsrik mat, sier Martina

REMA 1000 Sjøcamp er en suksess!

Miljøbevissthet
Miljøagentene har besøkt campen og snakket om Barnas Klimapanel. Dette er en utvidelse av FNs miljøpanel, hvor barna kan sende inn sine innspill til hvordan vi kan ta bedre vare på planeten.
Barna på campen fikk lov til å komme med innspill direkte til Barnas Klimapanel.
Viktigheten av å være miljøvennlig har vært i fokus på campen, og barna har kildesortert alt avfall etter hvert måltid.

REMA 1000 Sjøcamp er en suksess!

REMA 1000 Sjøcamp er en suksess!

REMA 1000 Sjøcamp er en suksess!

Les mer om Aktiv Camps.

Lær mer om Miljøagentene.

Del artikkel