– Brød er viktig når man velger matbutikk og vi vet at kundene våre ønsker å få tak i både hverdagsbrød, men også brød av bakerikvalitet til lave priser hos REMA 1000. Vi relanserer derfor nå hele Håndverkserien vår for å tilby en enda enklere handleopplevelse med alt under ett og samme tak. Man trenger ikke lenger gå på bakeri for å få tak i håndverkbrød, sier Line Aarnes, Kategori og Innkjøpsdirektør i REMA 1000.

Nyhetene i Håndverkserien er variantene Grovt Speltbrød, Rustikt kornbrød og Gårdsbrød. De tre nye brødene går inn i REMA 1000 sin eksisterende Håndverksserie fra Mesterbakeren, bestående av totalt åtte populære brød.

Bakt med tid, utviklet med kjærlighet

Suksesskriteriet for de gode brødene er den lange elte- og hevetiden. Alle brødene i Håndverkserien er bakt på en spesialutviklet surdeig og får mellom 15-18 timer til å heve og hvile. Dette gjør brødene luftigere og saftigere. Til slutt stekes brødene ved høy temperatur i steinovn og får en sprø skorpe. Brødene er utviklet av mesterbaker Remy Corbet. Han er lidenskapelig opptatt av godt brød, noe han formidler både som trener for bakelandslaget og produktutvikler i Mesterbakeren for REMA 1000.

– De tre nye Håndverk-brødene skiller seg fra andre brød ved at vi har brukt en ny type surdeig av spelt. Surdeigsbaking er en flere tusen år gammel håndverkstradisjon, som tar utgangspunkt i mel og vann som fermenteres over tid i romtemperatur.  Den langsomme surdeigsprosessen gir brødet en litt syrlig smak og unik aroma. I tillegg tas mineralene i surdeigsbrød lettere opp i kroppen – og er lettere fordøyelig for mange. Vi har også brukt kli og havre, noe som gir dem en nydelig smak og aroma, sier Corbet.

Norske bakverk

De nye Håndverksbrødene er tilgjengelig i alle REMA 1000 butikker over hele landet.

For at brødene skal være så ferske som mulig når de kommer i butikken, bakes det fra Kristiansand i sør til Båtsfjord i nord ved 20 bakerier.

REMA 1000 og Mesterbakeren Baker brødene på steinovn. Det er steinovnene som gir brødet den ekstra gode skorpen, smaken og kvaliteten.

Ingen unødvendig emballasje

Alle brødene i hele Håndverkserien vil også komme med nytt design og i perforert plast. Den perforerte plasten er gjennomsiktig slik at kundene kan se brødet man kjøper, uten å måtte åpne posen.

I tillegg har posen egenskaper som gjør at man bevarer både den sprø skorpen og saftigheten, samtidig som man ikke trenger å ta en ekstra pose, for eksempel hvis man skjærer opp brødet i butikken. På den måten unngår man dobbel emballering, som betyr lavere plastbruk og er bra for miljøet. Posen er 100 % resirkulerbar.

Om produktene:

  1. Ekstra Grovt Speltbrød: Et saftig formbakt 100 % speltbrød. Brødet er bakt med surdeigspelt og er toppet med masse deilige solsikkekjerner. Brødet har 4 kaker på grovhetskalen. Ordinær salgspris: kr. 43,90
  2. Gårdsbrød: Bakt med surdeigsspelt og stekt i steinovn. Brødet eltes lenge – og har lang hevetid ca. 18 timer. Dette gir et saftig brød med sprø skorpe. 2 kaker på grovhetskalen. Ordinær salgspris: kr. 39,90
  3. Rustikt Kornbrød: Brødet er bakt med surdeigsspelt og stekt i steinovn. Brødet eltes lenge og heves ca. 18 timer, dette gir et saftig brød med sprø skorpe, brødet er toppet med solsikkekjerner og sesamfrø. 1 kake på grovhetskalen. Ordinær salgspris: kr. 39,90