REMA 1000 Majorstua gir bort hele desemberoverskuddet

Det er mange engasjerte mennesker i REMA 1000 - kjøpmann Mehmet Tekinøz er et strålende eksempel på en av de.

REMA1000-Majorstuen-6

Fra venstre: Katrine og Jan Schøyen fra Veien ut, Kjøpmann Mehmet Tekninøz og Sponsorsjef Vidar Riseth.

Mehmet ønsker å gi tilbake til samfunnet.

– Med en lukket hånd får du ingenting, sier kjøpmann på REMA 1000 Majorstua, Mehmet Tekinøz.
Mehmet begynte å tenke på et formål han ønsket å gi noe tilbake til allerede i januar i år. Etter flere møter med ulike organisasjoner gjorde møtet med stiftelsen Veien Ut mest inntrykk på han. – Tårene rant da jeg fikk høre om all den gode jobben Veien Ut gjør, forteller Mehmet. Stiftelsen Veien Ut som arbeider med rehabilitering av rusavhengige.
Mehmet  mener dette er en så er en så viktig stiftelse at han bestemte seg for å gi bort hele desemberoverskuddet fra butikken til Veien Ut. Han ønsker å dele overskuddet med de som er langt nede.
-Jeg gjør ikke dette for å få publisitet, fortsetter Mehmet. – Jeg gjør dette for meg selv – for å gjøre noe godt for medmennesker som trenger det.
Mehmet tok over REMA 1000 Majorstua i desember i 2012, og i løpet av et år hadde butikken vekst på 13%. I år går det også mot samme økning i omsetningen.

0864

I desember regner Mehmet med at nettoomsetningen lander på 10-12 millioner, og etter at de ansatte har fått lønn går hele fortjenesten til Veien Ut. Dette betyr et bidrag på 350.000-400.000 kroner.
Samtidig garanterer Mehmet for at de uansett skal få et garantibeløp på 100.000 kroner – hvis butikken ikke når målene.
Butikken på Majorstuen er en av Norges mest besøkte REMA 1000-butikk – og når nyttårsklokkene ringer vil kunde nummer 830.000 ha gått over dørstokken.

Mehmet oppfordrer alle dagligvarebutikker til å støtte et humanitært formål
Mehmet fikk full støtte fra Sponsorsjef Vidar Riseth da han fortalte om sine planer. Det var imidlertid også viktig å finne den riktige organisasjonen å støtte – og i Veien Ut fant Mehmet en organisasjon med lave kostnader, som sikrer at pengene som gies bort blir brukt til rehabilitering – og ikke administrasjon. Stiftelsen bruker naturen i Norge som arena for trening og gode opplevelser, og sammen med terapeuter skal dette bringe de rusavhengige over i en rusfri tilværelse.

Mehmet vil i januar neste år starte vurderingen av hvilket formål han skal støtte i 2015.

 Les mer om Veien Ut her.

Del artikkel