En tydelig beveget Jan mottar sjekken på 118 307 kroner av Kjøpmann Mehmet.

En tydelig beveget Jan mottar sjekken på 118 307 kroner av Kjøpmann Mehmet.

Kjøpmannen ved REMA 1000 Majorstua bestemte seg i januar 2014 for at han ønsket å gi noe tilbake til samfunnet. Valget falt på stiftelsen Veien Ut som arbeider med rehabilitering av rusavhengige. I går 4. mars kunne han med stor glede overrekke sjekken på kr. 118 307,- til ildsjelene bak stiftelsen.

– Dette er en stor dag for meg. Jeg er glad for å kunne bidra til at enkeltmennesker får et bedre liv. Mennesker er det viktigste vi har og følelsen jeg har nå kan ikke beskrives med ord. Klarer vi å redde et menneske er det verdt det, sier Mehmet. Han forteller videre at medarbeiderne ved butikken har vist stort engasjement og har stått på for å kunne gi mest mulig til stiftelsen.

– Du får ingenting med en lukket hånd. Vi skal drive butikk, men det er viktig at vi gir tilbake til samfunnet, sa en engasjert Mehmet.

Katrine Chi og Jan Schøyen i Veien Ut er svært rørt. – Engasjementet til Mehmet er helt fantastisk og vi er så takknemlig for dette bidraget. Det er over all forventning og varmer langt inn i hjerterota.

Veien Ut bruker naturen i Norge som arena for trening og gode opplevelser. Målet er å skape mestring, og sammen med terapeuter skal dette bringe de rusavhengige over i en rusfri tilværelse. Bidraget fra Mehmet vil gå til en tolv uker lang ekspedisjon fra Femund til Svalbard. Jan kan fortelle at syv av åtte av fjorårets deltagere fortsatt er nyktre og har startet reisen mot et liv som tidligere kun var en drøm.

Mehmet forteller at støtte fra regionen er viktig. Ann-Kristin Pettersen som er markedskoordinator i region Oslo, har vært en spesielt god støttespiller. – Ann-Kristin er en viktig samtale- og sparringspartner. Med sitt gode humør og fleksibilitet er hun god å ha i det daglige, sier Mehmet.

Per Åge Dahl, Regionsdirektør i Oslo, er stolt av Mehmet som han mener er et forbilde for andre kjøpmenn i regionen.  – Mehmet er et fantastisk kjøpmann med et stort hjerte. Lokalt samfunnsansvar er viktig for våre kjøpmenn og det er noe vi diskuterer i stadig større grad på kjøpmannsmøtene våre.

Mehmet kan fortelle at han allerede har begynt å tenke på hva han kan gjøre i 2015. – Jeg har to saker som står hjertet nært, men jeg har ikke bestemt meg enda. Han er uansett ikke i tvil om at han vil fortsette å gi tilbake og oppfordrer andre til å gjøre det samme. – Jeg vil oppfordre alle som har mulighet, til å dele med andre. Gleden av å kunne gi tilbake kan ikke forklares med ord – den må oppleves.