Sjokoladerike påskeegg med melkefyll har blitt en stor favoritt for mange nordmenn. Dessverre har eggene som hittil har vært tilgjengelig på markedet hatt et høyt innhold av den regnskogødeleggende palmeoljen. Det ønsket REMA 1000 å gjøre noe med.

Påskeegg som er snille mot regnskogen

– I 2016 lovet vi våre kunder å fjerne påskeeggene fra Freia dersom de fortsatt inneholdt palmeolje. Dette løftet har vi holdt og er glade for å kunne tilby kundene våre et alternativ som ikke bidrar til avskoging, sier Kaia Andresen, miljøsjef i REMA 1000.

Påskeeggene som er utviklet i samarbeid med Nidar gjør det mulig for kundene å ta et valg som er godt for både ganen og miljøet når de skal handle til påske.

Les mer om hvordan vi jobber med å bevare regnskogen her.

– Palmeoljen er erstattet med kokos, shea- og solsikkeolje. Det viser at det er mulig å lage bærekraftige påskeegg uten at det går ut over smak og kvalitet, sier adm. direktør Jeanette Hauan Fladby i Orkla Confectionery & Snacks Norge.

Mykere fyll

Påskeeggene så dagens lys for første gang til påske i 2017, da ble de bokstavelig talt revet ut av hyllene i REMA 1000 sine butikker over hele landet. Side2 smakstestet eggene på markedet og var klar i sin tale; de palmeoljefrie smaker best.

Kundene viste stor begeistring for å få et valgalternativ til påske. Eggene blir derfor også å kjøpe i 2018, med en liten endring: Eggene har fått mykere fyll! Å bevare mykheten har vært en av de største utfordringene ved å fjerne palmeolje som ingrediens, dette er derfor en gladnyhet for miljøbevisste kunder som liker å spise påskeegg med skje.

Regnskogfondet applauderer

I 2014 fjernet REMA 1000 palmeoljen i alle egne matvarer og stilte samtidig krav til merkevareleverandørene om å vise til en utfasningsplan. REMA 1000 takker også nei til alle produktnyheter som inneholder palmeolje. Samarbeidspartner Regnskogfondet er glade for at kundene har muligheten til å ta et miljøvennlig valg.

– Palmeoljeindustrien raserer regnskogen og bidrar til å utrydde dyrearter. Det er derfor utrolig viktig at bedrifter som REMA 1000 og Nidar gir forbrukerne en mulighet til å velge bort den skadelige palmeoljen når de skal spise påskegodt, sier Lars Løvold, daglig leder i Regnskogfondet.

Påskeeggene er tilgjengelig i alle REMA 1000-butikker.